28. Desember Union Island {12:35.84N 61:24.90W}

S/Y EmBlem (Nesøya)
Morten Berg
Mon 29 Dec 2008 03:54
Vi seilte fra Bequia 2. juledag til Canouani. Det blåste mye da vi dro av gårde, men seilasen gikk fint med hele familien Berg-Larsen. Mormor er veldig sporty! Hun holder seg fast når Emblem ruller i bølgene. I Canouan la vi oss i en bukt som heter Charlestown Bay . Det ble en natt med lite søvn! Det var mye svell og det blåste mye. Det var noen kraftige kast som kom nedover fjellsiden, men heldigvis hadde vi en god moring! Dagen etter dro vi til Mayreau og la oss til i Saline Bay. På veien stoppet vi på Tobago Cays. Det blåste opp i 15 ms, så vi var litt usikre på om vi skulle seile inn til revene. Vi seilte bort til øyene og la oss for anker. Erik, Hege og barna fikk en waterboy til å "motre" dem rundt øya, så de fikk se skilpadder mm. (Vi drar tilbake senere når det blåser litt mindre). På Mayreau hadde vi to hyggelige måltider hos Dennis Hideway. I tillegg til restaurant hadde han et svømmebasseng, til stor glede for barna, og rom til leie. Det siste benyttet Erik, Hege og barna seg av. Da vi kom tilbake til båten ble vi kaldt opp på VHF'en av en svensk båt. De kunne fortelle at en ferge hadde kolidert med oss mens vi hadde vært borte. De hadde filmet fergen. Vi har rapportert skaden, men jeg er redd vi bare kan glemme hele episoden. Det blir alt for tidkrevene å prøve å få erstatning fra fergeselskapet. De har iikke engang notert hendelsen. Som bildet viser er det ikke noen alvorlig skadet, vi hadde flaks, for fergen har ikke skadet skutesiden. Vi får finne en smed som kan fikse det.
 
I dag gikk ferden til Union Island, og havnen Clifton. Her ligger vi nå longside en brygge. Byen er veldig eksotisk med karakteristiske karibien farger på husene mm. Dessverre er det også en del søppet rundt i gatene, hager m.m., men det er mentaliteten her, "det er ikke så nøye". Vi har vært ute og dykket på revene, og vi avsluttet med  en cola på "Happy Island" som er en "selvlaget øy" av Janti. På denne øya skal vi sjekke ut av Vincent grenadinene, for neste stopp med overnatting blir Grenada. Dersom vi ikke sjekker ut av et land, kan man risikere å bli sendt tilbake for å ordne formalitetene før man får registrere seg inn i et nytt land.