logo S/Y EmBlem (Nesøya)
Date: 01 Jan 2009 23:26:58
Title: 1 Januar 2009 Grenada {12:02.76N 61:44.85W}

Vi ønsker dere alle et riktig godt nytt år!!

 

Vi kom til Grenada den 30. desember etter en silkeseilas fra Union Island (ca. 45 nm). Strålende sol og slør med god fart i båten. Vi utsatte avreisen fra Union Island en dag, for å få en mer behagelig seilas sydover, og det var lurt. På veien ned hit stoppet vi, spiste frokost, og badet på Carriacou som også er en del av Grenada. Vi hadde sjekket ut av Union Island en dag før, men det gikk heldigvis greit. Ut og innsjekking er en meget omstendelig prosedyre. Først havnekontoret så tollen og så immigrasjon. Det tar ca. en time hver gang når det ikke er kø!! Her er det slagordet "Live slow" som gjelder, og det er bare å smile og ikke irritere seg over byråkratiet. Det sysselsetter i hvert fall mange. På Union Island var det en dame som bare passet på å gi sin kolega riktig stempel!! slå den.

På nyttårsaften hadde vi bestemt oss for å være turister og se Grenada med guide. Det var to veldig blide Grenadiere som kjørte oss rundt på smale, bratte og dårlige veier. De kunne masse, og fortalte stolt om landet sitt. Det er utrolig hvor fort Grenada har kommer seg etter at det for fire år siden ble rammet av orkanen Ivan. Den ødela over 80% av alle hus!! og tok med seg alt som var grønt.

På kvelden nyttårsaften hadde Mormor invitert oss på restaurant. Etterpå dro vi ut i båten for å drikke sjampagne og se på raketter. Kl. 24.00 var det eneste som brøt stillheten en nedtelling til det nye året fra en restaurant i havnen, men ingen raketter fra hovedstaden. I det fjerne kunne vi se rakettene fra universitetet ved flyplassen. Etterpå bar det rett i køya, for Berg-Larsen gjengen skulle plukkes opp av taxi kl. 04.00 for flyavgang til Martinique kl. 06.00!!! Alle var litt engstelige for at den Grenadiske taxien ikke skulle dukke opp til avtalt tid, men uten grunn. Han var helt presis.

I dag har vi følt oss litt "alene" etter 6 uker med besøk. Det er alltid rart når noen reiser hjem. Nå starter hverdagen igjen i EmBlem. Skole, vedlikehold av båt, vask av tøy, og forberedelse til styremøte i slutten av januar.


Diary Entries