logo S/Y EmBlem (Nesøya)
Date: 17 Jul 2008 22:36:53
Title: 17. Juli Groningen {53:13.02N 06:34.76E}

Vi har fortsatt inn i kanalen til Grøningen i dag. Det har vært en kort tur, ca 15 nm, og vi har passert ca 5 broer som har åpnet seg når vi har kommet. En tur opp i byen idag, viser at vi er i Nederland; "red light district" og kaffebarer på annet hvert hjørne som lukter søtt når vi går forbi.
 
I dag har Morten igjen vært på tur med sparkesykkelen for å finne ny USB kabel til satellitt telefonen.  Det er ikke første havnen hvor det har vært forsøkt. Den kabelen er ikke hylle vare. Nå virker alt tilsynelatende bra!!! Endelig ser det ut til at problemet vi har slitt med siden før vi dro hjemmerfra, og gitt oss mange bekymringer, er løst. Vi er helt avhengig av satellitt telefonen for å sende og motta e-mail når vi ikke er i havn og har tråløst nettverk (bredbånd). En stor takk til Sten Ingve på Tempest, det var han som fant det svake ledd etter mye testing.
 
I dag har vi også fått oss den sorte trekanten som den tyske kystvakten tok oss på at vi ikke hadde hengende i riggen. Reglen er klar, når det benyttes motor og seil på samme tid, skal en sort trekant benyttes. 

Diary Entries