Mot Island - Dag 9 - Endelig på kurs

Dumle
Thu 14 Jun 2007 13:31
14. juni 2007, kl 12:00 UTC
Posisjon: 54.00N 44.00W
Utseilt siste 24 timer: 112 nautiske mil
Igjen til Island: 923 nautiske mil

Steminingen har steget betraktelig. Ingen føler seg lenger døden nær, men det er enkelte som begynner å lukte noe i den retningen. SÅ vi har hatt et lite båtråd her på morgenkvisten og besluttet at i dag skal vi ha en skikkelig kroppsvask (og muligens skifte truse...).

Etter at vinden snudde kl 16.30 i går har vi kunnet gå direkte mot Island for første gang på lenge. Utrolig deilig å endelig kunne gå rett mot mål. Bølgemønsteret endret seg også og alle er kvitt sjøsyken. Nå er det fortsatt 2 meters bølger, fin vind og vi logger rundt 6 knop mot Reykjavik.

Autoplioten begynnte å lage ulyder i går. Det var en bolt som hadde begynt å skru seg opp. Fikk festet denne og samtidig gått gjennom det meste av innfestninger rundt autopilot, ror og rattpidestall. Fikk skrudd til pidestallen også ganske godt og nå står den skikkelig stødig.

I går så vi en flokk grindhval som svømte etter båten i en halvtimes tid. De svømte på god avstand. Kanskje de så det norske flagget, eller kanskje de så at vi så veldig sultne ut? Det ble istedet cowboymat til middag - bacon, bønner, svinekjøtt og løk.