Mot Island - Dag 8 - Oppturer og nedturer

Dumle
Wed 13 Jun 2007 11:27
13. juni 2007, kl 10:00 UTC
Posisjon: 52.10N 45.25W
Utseilt siste 24 timer: 76 nautiske mil
Igjen til Island: 1040 nautiske mil

Besetningen på Dumle har nå delt seg i to grupper. Den ene gruppen synes en virkelig lever der en står til rors med skummende bølger, vind og salt som røsker i håret og vann rullende over dekk. Den andre gruppen føler seg nære døden, plaget med sjøsyke, dobbeltsyn (en av skopolamidpasterets bivirkninger) og vansker med å ta til seg næring.

Også siste døgn har vært preget av til tider ganske frisk motvind og 2-3 meters bølger. Vi har seilt med 3 rev i storseilet og cutterseil og gjort god fart - mot Grønland. Nå løyer vinden og det skal snart komme en vinddreining som gjør at vi kommer til å kunne gå mot Island igjen.

Dumle klarer seg bra. Den oppfører seg eksemplarisk og er tørr og fin. Duogen'en leverer nok strøm til varmeapparat, radar, kjøler og det som ellers krever strøm. Varmeapparatet fungerer bra og det nye cutterstaget viser seg å være en god investering i trygghet og komfort.

I dag satser vi på at pasientene våkner til liv til en ny dag uten sjøsyke. Mye tyder på at det blir bedre forhold i dag og vi har en milepæl (1000 nautiske igjen) å feire.