Dag 5 - Delfiner, flygefisk og løs krans på roraksli?

Dumle
Fri 1 Dec 2006 12:01
1. desember, kl 12:00 UTC
Posisjon: 21.N 26.W
Utseilt distanse siste døgn: 128 nm
Restdistanse til St: Lucia: 2043 nm

Det har vært et flott døgn med lite vind og rolig sjø. Vi har fått vite at vil leder klassen vår i regattaen, og nå er det ikke bare skipperen som seiler regatta lengre. I natt vekket jeg Elisabeth for å få hjelp til å jibbe genakeren. Normalt er reaksjonen ikke direkte positiv ved slike fremstøt, men i natt var det en smørblid (kanskje å ta litt i...) Elisabeth som stod opp og hjalp til. Vi har hatt veldig rolig vind, mellom 6 og 12 knop (lett til laber bris) men har seilt hele veien og er veldig fornøyd med å ha gjort unna 128 mil siste døgn. I natt dreide vinden litt slik at vi fikk fin skjæring og gjorde opp mot 7,5 knop i den lette vinden. Vi har måneskinn slik at det ikke er problematisk å trimme genakeren om natten. Fantastisk seiling.

I går kveld kom en flokk med delfiner til båten og underholdt oss i ca 5 minutter før de forsvant. I morges så vi to stimer med flyvefisk. Det begynner å bli varmt, 27 grader i vannet og 28 grader inne i båten. I morges var det julekalenderåpning for barna. Stor stas.

På en av de daglige inspeksjonsrundene der vi sjekker om alt er som det skal være ombord, fant jeg ut at kransen som holder rorakslingen fast var helt løs. Den var festet med 4 kraftige mutrer som alle var løsnet. Heldigvis var det også var en gjennomgående bolt, slik frykten for å miste roret forsvant. Gikk gjennom alle verktøyskrinene for å finne er kraftig umbraco nøkkel, uten hell. Fikk derfor laget til en egenvariant med en haug med 8mm mutrer satt sammen på en maskinskrue som gjorde nytten. Kransen er nå festet midlertidig og sjekkpunktet er oppgradert fra ukentlig til daglig sjekk. Må få gått ordentlig gjennom rorinnfestningen og bruke locktight når vi kommer frem til den andre siden.