Mot Nova Scotia - Dag 1

Dumle
Tue 22 May 2007 19:23
22. mai 2007, kl 18:00 UTC
Posisjon: 42.42N 69.55W
Utseilt distanse i dag: 40 nm
Restdistanse til Lunenburg, Nova Scotia: 263 nm

Da kom vi oss ENDELIG avgårde. Hadde gjort alt klart til å dra i går etter å ha ligget og ventet på været i fem dager. Vi skulle bare en liten tur opp på land for å spyle båten, rubbe og skifte sinkanode på propellen. Skulle egentlig vært på vannet kl 14.00. Men - så rotet de det til på slippen og Dumle fikk en natt på land. Det skal også nevnes at på vei mot slippen så stoppet motoren igjen. Måtte seile inn til kaien, noe som gikk greit i den lette vinden. Fant raskt ut at det var vann i dieselen. Begge dieselfiltrene var fulle med vann og vi sugde i tillegg ut et par liter fra tanken. Er litt usikker på hvordan alt vannet har havnet der, men håper og tror at vi har tanket dårlig diesel i Newport og at vi ikke kommer til å oppleve motorstopp igjen.

Vi kom oss ut i morges og nå er vi på god vei mot Lunenberg et lite tettsted rett vest for Halifax. Mannskapet som skulle møte oss på St. John i slutten av mai er rutet om til sørvest kysten av Newfoundland, noe som visstnok er 14 timers busstur fra St. Johns. Newfoundland er en stor øy.

Her er det tilnærmet flatt vann og sol. Har prøvd oss litt på seiling. Har ikke lykkes helt i den skiftende og svake vinden som er. Men vi har vel fått en 2-3 timer for seil og det har vært en god trening for Bjørn som har heiset og revet genaker, rullet ut og inn genoa og heist opp og ned storseilet. Snart er han utlært! Nå motorseiler vi i drøye 6 knop. Hvis vi finner ly for den kalde trekken er det tilnærmet shortstemperatur ute. Skal vi på dekk er det på med seiltøy.

Alt vel.

Hilsen Bjørn og Øyvinn