Langs Cape Breton

Dumle
Mon 28 May 2007 16:12
28. mai 2007, kl 15:00 UTC
Posisjon: 45.38N 60.24W
Restdistanse til Louisburg: 30 nm
Restdistanse Port aux Basques, Newfoundland: 130

Så var vi på vei igjen. Kanalen vi hadde gledet oss til å gå gjennom var stengt for vedlikehold frem til 1. juni, så det ble ingen innaskjærs kosetur på oss. Så nå er vi på vei mot Louisburg eller Port aux Basqes, vi vet ikke helt hva det blir til før vi får siste væroppdatering fra Mads. Det er litt ustabilt vær i området.

Gårsdagen var igjen en fin dag på sjøen. Bjørn og meg var enige om at seilasen fra Lunenburg til Cape Breton var den fineste så langt på turen. Passe med action og litt sol og vindstille innimellom. Fikk en frisk seilas mot slutten av gårsdagen med vind fra ca 50 grader opp mot 27 knop i kastene. Fikk da testet ut cutterseilet og fant ut at for vinder opp mot 30 knop og med 2 rev i storen er dette en seilføring som gir god balanse og fin fart. Tilbrakte natten i slusemunningen og fikk vasket litt klær på myntvaskeriet og gått oss en tur før vi sluknet.

I dag morges hadde Bjørn vekkeansvaret. Skipperen har slurvet litt i det siste og vi kommer oss alltid for sent avgårde når jeg skal vekke. Så da var vi avgårde litt før 08:00. På vei ut kjørte vi tett forbi flere hummerfiskere som stolt viste frem hva de hadde fått i teinene sine. Ser fortsatt endel sel og spottet en delfin tidligere idag.

Bjørn leser Bjørn Kjos's krimbok. Han påstår den er kjempespennende, emn jeg har mine tvil. Hver gang han setter seg til å lese finner jeg han sovende i en krok med boken liggende ved siden av seg.

Til dere der hjemme. Hva med å sende oss en mail?

Bjørn og Øyvinn