Dag 3 - Bygevær og fiskefangst

Dumle
Wed 29 Nov 2006 11:53
29. november, kl 12:00 UTC
Posisjon: 23.56N 21.52W
Utseilt distanse siste døgn: 152 nm
Restdistanse til St: Lucia: 2387 nm

Vi seiler fortsatt med spridde forseil og har gjort god fart det siste døgnet. Holder fortsatt følge med mange antatt raskere båter så vi er godt fornøyd med farten vi holder. I natt hadde vi byger på opp mot 27 knops vind. Farfar var stolt (dog noe småredd) da han meddelte at han hadde seilt Dumle i nesten 12 knop i en surf. Duogen'en gir godt med strøm og holder vi denne farten tror jeg ikke vi trenger å starte motoren for lading i det hele tatt. Vi holder fortsatt VHF kontakt med Dream Catcher og det setter vi stor pris på.

Vi har endel interne konkurranser gående. Fiskekonkurransen var lenge ledet av Dream Catcher. De fikk en Dorado på 1 kg i går. Jens ble helt fra seg og ville mønstre av Dumle og på Dream Catcher. Han hater og tape og har funnet ut at det smarteste er å skifte lag når det ser ut til å gå mot nederlag. Vi satte umiddelbart i gang med fiskekrokverksted og laget 2 nye kroker av diverse plastikktau og gule oppvaskhansker (sikker suksessoppskrift fra tidligere Alanterhavkryss). I morges gav det resultater. Først dro vi opp en Dorado på 2 kg og deretter en på 5, og Jens er tilbake på vårt lag. Hadde fisk til frokost. Kjempegodt.

Trimkonkurransen på nyinnkjøpt stepmaskin er det verre med. Her leder Dream Catcher suverent. Elisabeth og Ina står på med daglige treningsøkter, emn den mannlige delen av mannskapet er tyngre å dra i gang. Vi prøver å få godskrevet trimpoeng på seilskift, vinsjing, innhaling av digre fisker osv, men Fruen er knallhard og gir kun poeng til ikke produktivt kroppsarbeid. Vi kan forøvrig motta mail underveis, så det er bare å skrive en hilsen til oss :-)