Nordover USAs østkyst - Legg 2, dag 1

Dumle
Tue 24 Apr 2007 13:03
24. april 2007, kl 12:00 UTC
Posisjon: 33.17N 77.57W
Utseilt distanse siste 19 timer: 115 nm

Så var vi igang igjen. Målet denne gangen er å komme oss rundt Cape Hatteras, Atlanterhavets kirkegård. Vi startet godt og fikk en fin dag på sjøen i går. Det er mange inntrykk å fordøye etter noen hektiske dager med landlov, så alle synes det var herlig å la roen senke seg igjen. Vi så Hugo Grotius, en annen norsk båt, i havnen i Charleston når vi seilte ut. De ankom i går morges. Håper vi treffer dem senere.

Gårsdagen startet med flatt hav, lett bris og genakerseiling i 6 knop. Utover ettermiddagen løyet vinden og når det ble mørkt sa skipperfruen nok er nok (vi seilte da i 3,5 knop) og startet motoren. Har hatt en rolig natt. Stjerneklart og med en litt mer skarp/kald luft enn det vi er vant med. Merker at det begynner å bli lysere kvelder og det er bra. Nattevaktene føles kortere da.

Har fått ordnet gassen. Det er umulig å få fyllt europeiske flasker her, og de som er å oppdrive av amerikanske er alt for store til å få plass i Dumle. Kjøpte defor inn noen småbokser (1/2 kg) og en grillregulator. Ser ut til at det fungerer greit så lenge en ikke bruker stekeovn og bluss samtidig.

Nå er igjen genakeren oppe. Alle utenom Jens sover fortsatt. Snart blir det frokost.