Mot Island - Dag 5 - Vindstille

Dumle
Sun 10 Jun 2007 15:05
10. juni 2007, kl 12:00 UTC
Posisjon: 47.28N 45.27W
Utseilt siste 24 timer: 146 nautiske mil
Igjen til Island: 1283 nautiske mil

Nok et døgn preget av vindstille. Vi har kjørt motor stor sett hele siste døgn, det har vært speilblankt hav og vi hadde nesten blå himmel i perioder. Tåken som har fulgt oss som et teppe siden vi forlot St. Pierre er her fortsatt men den er lettere nå. Lørdagskvelden ble feiret med biff, løk og potetmos. Siden det var blankt hav delte vi en flaske vin til maten. I løpet av gårsdagen steg vanntemperaturen fra 4 til 10 garder og vi fikk en fin medstørm på ca 0,7 knop. Tror derfor vi har kommet inn i golfsrømmen. Den økte vanntemperaturen har mye å si for klima ombord og betyr mindre kondens og høyerer temperatur. Vi tok av oss seildressene for første gang i går på dagen og enkelte testet ut shortsen.

Nå seiler vi for genaker i ca 4 knop over Flemish cap, et digert platå på ca 150 meters dyp som rager rett opp fra 4500 meter som normal havdybde rundt her. Flemish cap er beryktet for noen sinnsyke bølger i dårlig vær. Det var her "Andrea Gail", fra "The Perfect Storm" forliste. Vi har det behagelig - kun små bølger og noen laaange dønninger.

Vi synes dere der hjemme, spesielt den nærmeste familie, er noen ordentlige sløvinger når det gjelder å sende mail til oss. Kom igjen da!