Mot Island - Dag 11

Dumle
Sat 16 Jun 2007 15:18
16. juni 2007, kl 12:00 UTC
Posisjon: 57.07N 38.57W
Utseilt siste 24 timer: 120 nautiske mil
Igjen til Island: 669 nautiske mil

Nok et trivelig døgn på sjøen (Bjørn er litt mer avmålt her...). Leste litt i guidebøker i går og fant ut at vi setter kursen mot Vestmannaeyar og dropper Reykjavik. Da blir det litt mindre totaldistanse og vi har et håp om å få med oss Jan Ingar (som skal på jobb 1. juli) over til Færøyene.

Stemningen stiger og stiger ombord og i går satt vi oppe til over 23 før førstemann gikk til køys - og det er ny rekord. Det blåser utolig stabilt nå, riktignok med avtagende styrke, men fra omtrent samme retning. Cuttersseilet ble byttet ut med genoa i går morges. Litt etter ble genoa byttet med genaker i den lette vinden. Nå rusler vi sakte mot Vestmanna i 4-5 knops fart.

Middag (Thai curry med svinekjøtt og ris) ble inntatt i cockpit i går. I morges bakte vi brød. Varmeskapet ble brukt som heverom siden det er litt kaldt i salongen. Fikk også en positiv overraskelse i går når vi skulle etterfylle diesel fra kanner til tanken. Vi hadde bare brukt 60 liter siden vi dro fra St. Pierre. Da har vi kjørt motor i ett døgn og brukt varmeapparat i ca 4 døgn. Så vi feiret gårsdagen med å kjøre varmeapparatet hele dagen.

I dag er det lørdag - biff og rødvinsdag og med sjokoladekake til dessert.