Snart fremme!

Dumle
Fri 22 Sep 2006 19:23
Dato - tid: 22. september, kl 12:30
Posisjon: 33.00 N, 16.01 W
Utseilt distanse siste døgn: 115 nm
Restdistanse til Porto Santo: 14 nm

Utover dagen blir vi kvitt Gordon. Nå herjer den Portugalkysten og det rapporteres om stengte havner pga bølgene. Vi føler vi gjorde et klokt trekk ved å sette sørover slik at vi havnet lengs mulig vekk fra Gordons senter. Utover dagen seiler vi på en skarp kryss som tar oss litt sør for Porto Santo.

Det er mye bølger, så badeseansen som har funnet sted i det varme vannet de siste to dagene utgår i dag. Vi får endelig opp en liten tunfisk, etter at 2 gullmakreller har sluppet med skrekken. Vi har "samlingstund" i cockpit på kvelden der vi spiser Dumle, synes litt synd på oss selv og synger litt barnehage og skolesanger før de misnte tar kvelden. Flott med morild som kommer frem når bølgene bryter.

På natten løyer vinden helt og jeg starter motoren for å få litt fart og for å slippe dunkingen fra seilene som slår frem og tilbake. Etter kort tid kjenner jeg en brent lukt, sjekker rundt og finner til slutt ut at motoren ikke gir kjølevann. Stanser umiddelbart motoren. Nå er det eksos inne i båten. Jeg åpner alle luker og sjekker motorrommet. Slangene som brunger kjølevann inn til motoren er smeltet rundt saltvannspumpen og det er litt vann i motorrommet. Hjelp. Jeg som hater motormekking. Har vi ikke opplevd nok på dette legget! Slangene blir etterhvert kappet til og festet igjen og pumpen demontert. Impelleren er helt ødelagt og jeg skifter med en ny. Neste morgen starter vi opp motoren som nå tar opp vann. Problemet er at det havner i motorrommet. Nærmere undersøkelser viser at det er en dings som sitter midt på slangen der kjølevann og eksos blir transportert fra motoren til havet som er problemet. Denne er også smeltet. Vi har ikke dette med som reservedel (jeg ante ikke at denne fantes engang...), så nå må vi krysse oss opp mot havnen. Håper bare den er oversiktelig og at det er en plass til oss som er grei å seile inn til.

Vi er egentlig ganske klar for å komme i land nå mettet på dypvannsopplevelser for denne gang.