Orkanen Gordon gjør at vi må gå en lengre vei...

Dumle
Wed 20 Sep 2006 12:57
Dato - tid: 20. september, kl 12:30
Posisjon: 34.33 N, 13.02 W
Utseilt distanse siste døgn: 129 nm
Restdistanse til Porto Santo: 185 nm

Hadde en fantastisk fin dag og kveld i går med god bør og genakeren oppe hele tiden. Skrudde av motoren kl 13 og seilte helt til solen gikk med. Elisabeth så en skilpadde. Lene er litt pjusk og spiser kun knekkebrød. Vår lokale Kaptein Sabeltann får voldelige tendenser når han ikke får ut energien på land. I tillegg har han kronisk munndiare, så vi bruker litt tid på han ombord.

Når vi satt og så på solnedgangen så vi skylaget som ligger rundt orkanen Gordon. Litt for nære etter vår smak. Vi visste jo om Gordon, men værmeldingen når vi satte ut sa den skulle ta en mer nordlig rute og ikke vokse seg så stor som den er blitt nå. Så etter å ha sjekket de siste værmeldinger, startet vi motoren og la om kursen rett sørover for å unngå å havne i det verste uværet. I morges la vi om kursen mot Porto Santo igjen og nå seiler vi i rundt 5 knop i lett kryssvind mot Porto Santo. Vi ser fortsatt skyene rundt Gordon. Orkanen beveger seg nordøstover - motsatt av det vi gjør. Tror derfor at vi med litt flaks unngår å treffe den, i verste fall havner vi helt i utkanten, og det innebærer ikke noen fare for oss - det blir bare litt mer motvind og bølger.

Stemningen er fortsatt bra ombord. Jens klager litt over at vi ikke får noen hai på kroken. Vi hadde to fisker på kroken i går kveld. Skipperen scoret dårlig da de ramlet av på vei inn til båten. Vi krysser fingre og tær og håper på fin vind og lite bølger!