Kristiina Regina

Anya
Wed 30 Aug 2006 13:28
 42°12.457N
009°55.216W
 
at 11:00 UTC
Kristiina Regina matkalla Lissaboniin lähestyi meitä oikealla muutaman mailin päässä vähän meitä suuremmalla nopeudella. Kanavalla 16 kuului yht'äkkiä suomeksi esitettyjä kutsuja. Tietenkin vastasimme ja pelästytimme Kristiina Reginan väen pahanpäiväisesti: he oli esittelemässä komentosillalle päästetylle risteilymatkustajajoukolle, miten VHF toimii, ja tarkoitus oli vain pitää yhteyttä sillalta takakannella olevaan miehistön jäseneen. He eivät voineet aavistaa, että heidän huutelunsa kuulee suomalainen purjealus.
Kristiina Regina poikkeaa Lissabonissa ja suunnittelee olevan Gibraltarilla lauantaina.
 

 
A Finnish commercial motor cruising yacht Kristiina Regina was approaching us at the distance of some miles. Suddendly we heard someone speaking Finnish on VHF channel #16. The words spoken were not supposed to be heard by the world outside Kristiina Regina that was carrying dozens of passangers and the crew was just demonstrating how the communication between bridge and crew worked. We even heard the name of a crew member and we called him over the same channel #16. We scared the hell out of him, but he managed to carry out a short discussion with us. He told us that Kristiina Regina most propably will be at Gibraltar on Saturday. It may end up that we will meet there.
 
-Artzi-