All calm again

Anya
Tue 29 Aug 2006 18:59
44°14N 009°10W
17:54 UTC
 
Viime yön ongelmat on nyt unohdettu opettavaisena tarinana: kun Autopilot kaatui, itse asiassa vain sen gyrokompassin syöttö ei toiminut oikein. Mutta kun Autopilot (myös tämä Raytheon) on vain tietokone, siinäkin päti samat säännöt kuin kuivalla maalla: kone piti buutata.
Viimeöisessä episodissa oman lisämausteensa asiaan toivat vallinnut 6-7 beaufortin tuuli (britit edelleen ilmoaittavat tuulen noipeuden beauforteina...), raju merenkäynti (rough sea, sanoi WetOfficen säätiedottaja; rough sea on vain astetta lievempi kuin high seas) ja ympärillämme liikkuvat kauppalaivat: taistelumme aikana jouduimme koko ajan huolehtimaan siitä, että emme ajaudu niiden reiteille. Lopulta kerroimme lähimmälle, että olemme tutkimassa ongelmaa ja pyysimme sitä väistämään. Kamina -niminen alus suhtautui myönteisesti radioviestiimme ja toivotti onnea ongelman ratkaisemisessa.
 
Nyt olemme Espanjan luoteiskulman edustalla ja etenemme purjeilla kohtuullisessa länsituulessa.
 

 
The problems we had last night have been processed: when the Autopilot crashed, it actually only got misinformation from his gyro compass. But Autopilot, even a Raytheon Autopilot, is just a simple cmputer: we had to re-boot it to get it running again.
When it happened, there was quite a lot of traffic around us, the wind was 6-7 beaufort and the sea was rough. FInally we had to warn MS Kamina about our operations and the captain of Kamina was very understandable and wished us a good luck with our tests.
 
Now we are outside the NE corner of Spain with sails.
 
-Artzi-
 

JPEG image