Baltic Sea on Friday 18.8

Anya
Sat 19 Aug 2006 03:05

English

Perjantai 18.8 oli torstain täydellinen vastakohta: kevyt takatuuli ja kirkas auringonpaiste.

Purjeita emme saanet ylös kuin hetkeksi.

Aamu alkoi räväkästi, kun olin öisen vartiovuoroni 02-04 päätteeksi jättänyt välineitäni käyttövalmiiksi, jotta jatkan aamun valjettua. Lokikirjaan oli ilmestynyt maininta: "Navigointipöytä täynnä Artzin ’langattomia’ johtoja. Jussi raivaa tilaa pöydälle."

Langattomuuden käsite pitää vielä selventää tälle miehistölle ;-)

Rahtialusliikenne Itämerellä ympärillämme oli kohtuullisen vilkasta, mutta AISsin avulla olimme varsin hyvin selvillä kunkin aluksen tiedoista.

Nyt kun kello on 03:30 (FST) olemme ohittamassa Öölannin saaren eteläkärkeä.

Matkaa Bornholmin saaren kääntöpisteeseen on kymmenen tuntia.

Tänään täytyy dokumentoida Iridium-käyttöohjeita.

Jussi on tiukkana siitä, että vaikka GSM/GPRS rannikon läheisyydessä olisikin käytettävissä, satelliittiyhteydet ovat ensisijainen tietoliikenneratkaisumme.

Ennen lähtöä Turusta liitimme alkuksen kiinteään Inmarsat-puhelimeen HP OfficeJet monitoimilaitteen, jonka faxin kanssa oli aluksi vaikeuksia. Ratkaisuksi osoittautui laitten resetointi tehdasasetuksiin. Nyt jo kahden ensimmäisen päivän aikana olemme saaneet lukuisia faxeja, joten laitteesta on ollut hyötyä.

Tulostukset aluksen langattomassa WLAN-g –verkossa tapahtuvat tuolle samaiselle kirjoittimelle.

As the days are not brothers Friday tried surprise us with a calm sea, 5 m/sec back wind and bright sunshine. We had been expecting a change in the low pressure we had been experiencing on Thursday and that’s what we got.

AIS is helping us to detect and identify the traffic of Baltic Sea around us. As it informs us about the headings and speeds of the other vessels showing their symbols on our navigation screen we quite easily can avoid potential dangers of the cross-traffic.

We installed a new HP OfficeJet Multifunction device (fax/scanner/printer) connecting it to the Inmarsat satellite phone of the vessel but we had difficulties getting the fax working. Resetting HP OfficeJet 7200 back to the factory settings helped: it now pretends to be in USA and is happy to serve us with fax services.

Today I have to prepare an Iridium user guide for accessing email and weather information.

Even that GSM works whenever we are close enough (some 20 nm) to the coast, we must no expect it to be available everywhere. Iridium and Inmarsat can be used whenever needed.

Now at 03:30 (FST) we are passing by the south end of the Swedish Gotland island.

-Artzi-