Porto Santo

Namihani
Orvo Siimestö
Fri 4 Sep 2009 10:47
33:03.730N 16:18.940W
 
 
Aamun valjetessa saavuimme Porto Santon aika karun näköiseen satamaan. Tämä on pieni saari Madeiran vieressä ja kuulu kilometrien mittaisesta hiekkarannastaan. Ehkä tutustumme siihen rantaan vielä tänään. Muuten saari näyttää kitukasvuiselta tulivuorien rykelmältä. Taloja on vain rannassa.
Eilinen päivä oli heikkotuulinen, mutta illalla alkoi sitten puhaltaa niin, että yöllä piti rullata keuloapurjetta hiukan sisään. Madeiran valot tulivat näkyviin jo puolen yön aikaan. Porto Santoon meitä saatteli muutama delfiini ja auringon upea nousu.
Matka Azoreilta tänne sujui joutuisasti. Muutama päivä enemmänkin olisi vierähtänyt merellä ihan mukavasti. Täältä ilmeisesti jatkamme Madeiralle, mutta tuskin Funchalin nsatamaan, jonka kerrottiin olevan aivan täysi. Onneksi siellä on toinenkin satama noin 30 kilometrin päässä Funchalista.
 
Kiitoksia meille tulleista viesteistä. Niitä on todella kiva lukea. Saa lähettää lisääkin. Palautteen perusteella meidän sijaintineula on seilannut jossakin Turkissa. Longitudi on ollut vähingossa itäistä pituutta kun pitää olla läntistä. Nyt pitäisi olla kohdallaan.
 
Terveisiä kipparilta ja kaikilta miehistön jäseniltä. Suihku ja puhtaat vaatteet merimatkan jälkeen tuntuvat ihan mukavilta.
 
Erkki