Lähtöhetki käsillä

Namihani
Orvo Siimestö
Wed 5 Aug 2009 09:51
PONTN DELGADA
5.8.09
 
Lähtöhetki on käsillä, pakkaukset tehty,suihkussa( tällä kertaa kylmässä) käyty, aamukahvi juotu ja on haikein mielin istuttu kirjoittamaan viiimeinen blogi.
Veneessä on kaikki kunnossa lukuunottamatta genuan rullalaitetta, joka on irroitettu korjausta varten ja samoin puinen knaapi on työn alla .
Eilen vuokrasimme pienoisbussin ja kiertelimme saaren länsiosaa. Sää oli aluksi sumuinen eli pilvikorkeus oli kovin alhainen ja meiltä jäi näkemättä
ylhäältä alaspäin saaren tärkein nähtävyys eli kaksoisjärvet, vihreä ja sininen. Järven tasossa näimme ne kyllä mutta sehän ei ole mitään siihen
verrattuna jos näet ne usean sadan metrin korkeudelta kraaterin reunalta.
Maisemat ovat kovin kauniit ja vihreät, korkeuserot suuria ja jyrkkärinteisiä. Saaren luoteisrantaa myötäilevä tie oli kovin asuttua ja siinä mielessä ei kovin mielenkiintoinen.
Sen paras anti oli uimaranta. Korkeat aallot murtuivat rantaan kuohuen voimakkaasti. Katja, Erika ja Junnu kävivät kokeilemassa uintia murtuvissa aalloissa ja saivat uimavalvojat hermostumaan, kun
Erika oli niin kaukana rannasta.
En voi olla palaamatta tulomatkaamme. Se oli rankka reissu tuuliolosuhteiden takia. Olin itse valmistautunut siihen, että matkasta tulee rasittava, mutta tällaiseen en minäkään ollut valmistautunut.
Vastatuulta ja koko ajan navakka tai kovaa sellaista  lukuunottamatta viimeistä 1,5 vuorokautta. Siihen nähden matka oli todella onnistunut, mitään vahinkoa ei tapahtunut  rullalaitetta lukuunottamatta eikä miehistölle sattunut pienintäkään loukkaantumista, joita olisi hyvinkin voinnut tapahtua. Tämä on merkkinä siitä että veneessä on turvallista sisällä kulkea, käsikaiteita on joka paikassa sopivasti.
Ennen kaikkea tämä kuvastaa miehistön taidosta, se osasi hommansa erinomaiseseti ja esim. yövahdiassa koskaan ei tarvinnut pyytää apua vapaavahdilta. Miehistö tuli huonoista olosuhteista
huolimatta hienosti keskenään toimeen koko ajan, huumori ei loppunut kesken koskaan. Kiitokset Orvolle, Pepelle ja Junnulle hienosta purjehduksesta, teidän kanssanne voi lähteä minne vain uudestaan.
Ja vielä erikoiskiitos Orvolle että saimme olla mukana Namihanilla ja kiitos ylläpidosta kaikenkaikkiaan.
Tulevalle miehistölle toivotan tervetuloa lämpimästi, täällä teitä odottaa hieno turvallinen vene miehistöineen viemään teitä kohti Kanarian saaria ja toivotan teille ennenkaikkea MYÖTÄTUULTA.
 
Lämpimästi terveisiä kaikille lukijoille. On ollut mukava lukea myös viestejä sieltäpäin, niitä miehistö odottaa vastakin.
 
Olli