Azoreilla!

Namihani
Orvo Siimestö
Sun 2 Aug 2009 17:30
37:44.435 N
25:39.527 W
 
Paikka:
Punta Delgado, San Miguel, Azorit
 
Sunnuntaina klo 17.00
 
Edellisessä blogissa jäimme pitämään palaveria, jota ei sitten koskaan pidettykään. Jaskan kaveri tai joku muu päätti meidän puolesta valinnan. Ryhdyimme illastamaan ja mukavuuden haluisia kun olemme aloimme rullaamaan genuaa sisään, eikä se sitten onnistunutkaan. Rullalaite oli sökönä. Ei auttanut muuta kuin laskea purje alas kannelle ja alkaa ajamaan koneella. Isopurjeen avustuksella konevauhti oli parhaimmillan myötätuulessa 8 solmua, joten Azorit lähestyivät meidän dilemman ykkösvaihtoehdon mukaisesti, jopa hieman nopeamminkin. Lauantaina eli eilen sitten klo 13.00 saimme  ensimmäisen näköhavainnon saaresta, joka oli utupilven sisällä. Tapauksen kunniaksi Kippari kaivoi kaapista shampanjapullon! Kun sääkin oli eilen kuin "etelänkelit", niin mielikin oli korkealla. Punta Delgadan satamassa olimme illalla vielä valoisaan aikaan.
 
Illalla ohjelmassa oli vain suihkua ja ruokailua rantaravintolassa. Tämä päivä on ollut tehokasta veneen huoltoa ja siivousta. Vene ja miehistö tuoksuvat nyt molemmat hyvältä! Ei muuten mutta kun paikalle tulee naisväkeä huomenna.
 
Blogin kirjoittelu osaltani päättyy tähän. Vielä muutama päivä saaren tutustumista ja keskiviikkona lento takaisin suomeen. Reissu on ollut mieleenpainuva, hieno kokemus. Kiitos siitä Orvolle ja Namihanille!
 
 
Junnu

JPEG image