17 SEPTEMBER, FALMOUTH

Osare
Sun 17 Sep 2006 16:24
Vi ankom Falmouth i dag tidlig etter en rask seilas fra Dover. Vinden var oppe i 40 knop ved munningen til moloen da vi dro. Værvarselet meldte avtakende vind fra nord og vi hadde tidevannet med oss de første 6 timene.
 
Vi ligger igjen i marinaen Port Pendennis hvor vi også lå forrige gang. Her er det trådløst internett inkludert i havneavgiften noe som gjør det letter å sjekke værvarsel for neste etappe. Foreløpig ser det ikke så bra ut, lavtrykkene og to tropiske stormer er på vei. Den første tropiske stormen "Gordon" legger seg sammen med et kraftig lavtrykk og danner en storm som vil komme inn over området i slutten av uken. Dere vil merke til dette i Norge også. Mot slutten av uken ser det bedre ut og vi satser da på nordlige vinder over Biskaya. Første anløp på den Iberiske halvøy blir nok Bayona i Spania. Vi ser frem til å komme til et varmere klima selv om temperaturen ikke er så gal her for tiden.
 
Uken kommer til å gå med til noe vedlikehold og oppgradering på båten. Et par museumsbesøk blir det vel også satt av tid til. Det ligger et stort slott ved innseilingen til byen som Tobias gjerne vil besøke. Ellers er Falmouth en trivelig by med mange puber og restauranter som kanskje også skal inspiserers.
 
Båt og mannskap fungerer bra: Tobias sover 16 timer i døgnet uansett størrelsen på bølgene. Etterhvert vil han ta mer del i nattevaktene noe som vi stort sett har spart ham for hittil. I matlagingen har han imidlertid vært flink og deltatt i tilberedningen av all mat. Han er heller ikke redd for å snakke engelsk lenger, så etter denne turen antar jeg at engelsken hans vil være mye bedre.
Neste oppdatering kommer før avreise fra Falmouth i slutten av denne uken.
 
OSARE