ARC 8 des. pos 15.30N 45.59W

Osare
Fri 8 Dec 2006 12:08
Vi er nå inne i vårt 12 døgn ombord, og alt går stort sett programmesig.
Med 3-5 meeters 'langsom' dønning og 20-30 knops vind i hekken har vi et sikkelig 'sleaføre' som om båten løftes frem av en gigantisk hånd (Neptuns?), og med to spridde forseil gjør vi god marsjfart, ca 8-9 knop i snitt over døgnet, og vi tilbakelegger ca. 200 nm/døgn.Høyeste registrerte fart til nå er 13,2 knop i 'unnabakke' (surf).
Vi har desuten passert 900 nm fra St. Lucia og ETA er tirsdag ettermiddag. Mannskapet har lagt inn sine veddemål om ankomst tidspunkt, men vinneren blir uansett juniorskipper Tobias, som får dele premien som er en times leie av vannscooteer.
Ellerser vi underrettet om at vi ligger på en 3. plass i klassen, og 93. plass totalt, før korreksjoner for handicap og mototbruk er kalkulert inn. Desuten er vi troligvis 3. norske båt, bare med Berge Viking og Christina V fra Asker foran oss, men igjen med usiikerhet om motorbruk. Selv har vi kun startet motor for lading av batterier, og ikke fremdrift.
Vel, vel time will show, og uansett så er vi fornøyd med innsatsen så langt.
Da dette skrives så går hundevakta mot slutten og team Stein og Mikkel ser frem til noen timer på øyet igjen.
Signing off!

Stein
PS! Som sagt ingen uhell ombord, bortsett fra noen veltede kaffekopper og matfat, men så er da skipper Erik særdeles nøye med sikkerheten ombord, alt som kan sjekkes, sjekkes daglig/regelmessig, systematisk og grundig, for som Erik sier, en slik seilas er like stor sltasje på båt og rigg som mange sesongers turseilas i hjemlige farvann.
Vi har imidlertid mottatt rapporter om uhell som: 'loss of rudder', 'collision with whale' og 'skipper gone mental, yacht abandoned(?!)'.fra andre fartøy i regattaen.