PORTO SANTO MADEIRA ARCHIPELAGO

Osare
Sun 5 Nov 2006 17:51
Vi befinner oss nå på øya Porto Santo ca 30 nm nord for Madeira. Været er praktfullt og sjøtemperaturen er 24 grader. Rett utenfor havnen er det en sandstrand på 9 km hvor det knapt er et menneske å se.
Øya er ikke frodig som Madeira, men tørrere og mer som en av kanariøyene. Moloveggen er lang og full av malerier etter båter som har vært på besøk gjennom tidene, akkurat som Horta på Azorene. Norske navn og farger dominerer selv om vi for øyeblikket er den eneste norske båten i havnen. Tobias har for første gang på turen funnet jevnaldrende å være sammen med, at de er irske er ingen hindring hans engelsk begynner å bli bra. Etter lang tid med skiftende værforhold er varmen nesten for mye for oss og vi søker skyggen så fort vi har en mulighet. Heldigvis fikk vi laget solseil i Cascais som dekker cockipit og deler av overbygget. Jeg tror det også kommer godt med når vi kommer til enda varmere strøk.
Vi har igjen truffet folk i havnen som vi har hatt selskap av i andre havner, den eneste vi mangler er Martin med sin lille gule båt på 26 fot. Martin dro fra Cascais rett før oss og vi stoppet og gav ham noe motorolje
litt utenfor kysten. Det ble  holdt kontakt i løpet av natten på vhf, men på morgenen var han så langt bak at han kom utenfor rekkevidde. Martin har vært Tobias sin beste  kamerat i alle havner fra Bayona i Spania og sydover. Vi håper at Martin kommer inn i løpet av kvelden eller natten.
Vi har også igjen selskap av danske Flemming som også har fulgt oss fra Bayona. Ombord hos Fleming har han hatt Sams som hjalp ham over Biscaya. For en liten beskrivelse av hvordan seilerlivet er vil jeg anbefale å lese hva Sams skriver på Fleming sine hjemmesider. Bare trykk på linken her
 
Fleming har nå fått nok av seiler livet og selger båten sin på Kanariøyene.
 
Fra Porto Santo drar vi til Lanzarote sannsynligvis på Tirsdag den kommende uken. Det er en to dagers seilas og vi er blitt lovet moderat nordlig vind og pent vær.
Vi må bare finne ut av hvilken dag det er i dag først. Ingen ombord her har oversikt og man må spørre flere båter for å få rett svar. For oss og andre her i havnen er det ikke viktig å vite hvilken dag det er. Det hersker også noe forvirring rundt hva klokken egentlig er etter seiling frem og tilbake over tidssoner og overgang til normaltid etter sommertiden.
 
Alt vel ombord.
Over og ut fra Osare