Modvinden der forsvandt..

Osare
Thu 30 Nov 2006 12:04
4. dag på Atlanten. Vejret er varmt, skyfrit og livet er dejligt.
Jeg, en dansker blandt nordmænd, en fremmed blandt (venligtsindede) fremmede, nyder godt af Osares gæstfrihed her, adskillige 100 sømil ude på det store verdenshav. Det har unægteligt været en forandring for mig at påmønstre her i forhold til min forrige båd, som var noget mere spartansk indrettet og udstryret på sine 31 fod. Her er ligefrem kolde øl til maden! Sådan!

Det sidste døgn har budt på en behageligt svalende vind som komplimenterer den brændende sol udemærket. Da det hen på eftermiddagen alligevel blev lige lovlig hedt, tog vi alle på skift et par minutter i vandet, hængende i en snor efter båden. Det er første gang jeg bader på 3000 meters dybde, men bestemt ikke sidste gang. Nøj hvor var det lækkert!

Ellers bød dagen på turens første fisk, fanget af fiskeeksperten himself. Det blev en ca 40cm lang spisefisk af mærket Ray's Bream, der er beskrevet som "exellent" i bogen Saltwater Fish and Fishing. Nu hænger krogen ude igen og vi forventer at have aftensmaden klar om et par timer..

Vinden har hele natten været praktisk talt forsvundet. Ellers er alt gået efter båden og vi har haft konstant medvind fra 1. dag. Jeg sender en tanke til min forrige skipper Flemming, der var på nippet til at tage med, men besluttede sig for at blive på Canarie-øerne. Han har brugt to og en halv måned på at sejle dertil fra Danmark og det kan tælles på een hånd, hvor mange dages medvind han har haft på turen.

Og det bliver varmere. Jeg havde i nat min første nattevagt i T-shirt og shorts. Det bliver nok ikke min sidste. Suk, jeg må vel hellere se at vænne mig til det.. måske en kold cola kan hjælpe på det :-)

/Mikkel, DK