PÅ TUR IGJEN

Osare
Tue 31 Oct 2006 14:55
Tirsdag 31 Oktober
pos N 36.49.486  W 11.42.318
kurs 228  fart 6.5 knop. Distanse til Madeira 320 mil.
Tilbakelagt ca 160 mil siste døgn.
Nå er det Hjalmar og Arne som sørger for fremdrift og styring. Hjalmar er en yanmar dieselmotor og Arne er vår trofaste autopilot.
Været er lettskyet oppholdsvær med lett vind fra nordøst. Ikke nok vind til å seile , men behagelig å oppholde seg i.
Temperaturen er 23-24 grader og antrekket er shorts og t skjorte. Værmeldingen har lovet med vind til natten så vi får satse på at Hjalmar får litt hvile da.
Ellers må vi melde om en trafikkulykke da morgenvakten kolliderte med en skilpadde. Ingen skader er skjedd, men det ryktes at skilpadden ikke førte de nødvendige lanternerUlykken blir ikke rapportert til forsikringsselkapet.
 
Gjestene våre dro fra Casacais i går og var etter det vi fikk høre trygt hjemme i går kveld. De fikk en smakebit av sommeren i Portugal og som vanlig var det en av dem som beinfløy fra museum til museum. Cascais kan anbefales som reisemål.
 
Vi er nå på tur til Porto Santo som er en øy rett nord for Madeira og hører til i Madeira øygruppen. Her satser vi på noen dager med sol og bading før kursen settes mot
Lanzarote. Etter Lanzarote går reisen til Gran Canaria hvor vi håper å være 17-18 November. Vi trenger en drøy uke på oss for å klargjøre båten før ARC regattaen går fra Las Palmas 26 November.
 
Over og ut fra Osare