SPANIA OG TUNFISK.

Osare
Wed 4 Oct 2006 17:18
Biscaya 4 Oktober kl 13.08 utc
Posisjon N 45.41,622 W 10.01,084

Vi kastet loss i Falmout Mandag kl 10, kursen ble satt sørvest mot et waypoint 10 grader vest. Vinden dreide etterhvert over til nordvest som var varslet. Vi har seilt i to døgn og befinner oss nå i Spansk farvann. for øyeblikket har vi ca 20 graders varme, sol, 13 knops vind fra vest, farten er rundt 7,5 knop.
Vannet har skiftet farge og blitt det blå klare som vsier at vi er kommet til varmere strøk. Første natten ut fra Falmouth var preget av mye vind og høy sjø fra sydvest som er rett i mot. Der som skal bli sjøsyke har blitt sjøsyke, men nå er det stort sett gått over og solen skinner.
Vi har fått med oss en engelskmann , Chris med Ranger til etternavn som er med for å samle sjømil til sitt Yachtmaster sertifikat. Engelskmenn er greie i kosten, tørt brød, marmite (som er et resteprodukt etter produksjon av gjær) og lunkent øl. Da er de lykkelige, bare ikke sett dem til å lage mat for da risikerer du å måtte spise det samme som dem. Tobias har det bra, sover mye og spiser godt, jeg tror han vil være større og tyngre enn meg når vi er tilbake neste år. Tobias foreslo å prøve fiskelykken i dag. Jeg fant frem en fin blekkfisksluk og festet den på snøret. Kapteinen gikk deretter for å legge seg, men som vanlig ble det ikke mye søvn. Etter en halvtime ble jeg dratt opp av Tobias da det rykket kraftig i fiskestangen. Jeg ble satt til å sveive inn og på kroken var det en fin tunfisk på ca 4 kg.
Etter 10 min var den filetert og kikkoman, wasabi og øl funnet frem. Det blir tunfisk til middag i dag, selv om svinekotelettene var tatt ut av fryseren på formiddagen

Vi regner med å være fremme i Bayona sent Torsdag kveld såfremt vinden holder. Chris har lest værmeldinger på navtexen i dag som varsler gale force 8 from early Friday i det området vi befinner oss. Han begynner å bli nervøs for vi har sagt til ham at vi blir ute for å få med oss denne stormen for å hjelpe ham med erfaring til sin Yachtmaster eksamen.
Jeg tror neste oppdatering kommer fra Bayona.
erik
Nå noen ord fra Anne

Hello everybody, have just survived the Osare slimfast plan called Mal de Mer, it is tremendously effective :) Left Falmouth Monday morning around 10:00 had great weather all the way but quite windy and choppy. Last night was a bit slow but we're closing in on Spain fast about 195nm to go.
Caught a splendid tuna today, so we'll feast on tuna steaks for supper.
Ciao to all.