ARC 2006-mandag 11.12 - Rapport fra Hundevakten

Osare
Mon 11 Dec 2006 13:02
Maratonseilasen nærmer seg slutten - ved endt hundevakt (0200-0600) hadde vi 299 sjømil igjen av de 2700.Vinden har vært svært varierende-vind fra 85-115 gr med styrke fra 12-34 knop-mye jobbing og slag for å prøve å holde kursen. Om vi er heldige blir dette siste hovedseilsettingen før mål!
Det tærer på ressursene - frukt og grønt gikk vi tomme for for noen dager siden - meste fortært men også mye overmodent overbord (havet skal også ha)! Siste rester av kjøttvarer som ikke luktet stykt inngikk i middagsmåltidet igår (hakkebøff og kylling), så nå må vi ty til hermetikken!
Mannskapet ser forbausende bra ut-om noen forandringer: Bare Stein og forståelig nok Tobias er fortsatt uten hår i ansiktet, alle har nok fått flere pløser under øynene (det blir vel neppe mer enn 4-5 timers brukbar søvn i løpet av døgnet (hvis det å bli kastet frem og tilbake i køya kalles brukbart!) og alle har noen kuler og blåmerker her og der samt noen skrubbsår. Men vi er blitt vesentlig brunere (hvis ikke fargen går av når vi får skrubbet oss på land) og så er vi blitt sterkere i ben og armer etter utallige timer som sveivende styrmenn og ellers sjøbeinsetting ved bevegelser mellom dekk, bysse, toilett og køyer.  Og lie har vi tapt over bord (et par capser, en av Steins bøker, en bøtte (under vannhenting),og et par solbriller etter hva jeg husker. Ikke dårlig men det skal ikke nevnes hva som var nær på å mistes!
Så alt i alt ser det ikke ut til at det blir mytteri ombord slik det kunne høres ut fra en annen båt hvor skipperen hadde forlatt skuta (vet ikke om det var frivillig eller ei)!
 
Igår så vi på ny en seilbåt som vi ikke hadde sett på 4 dager. På natten møtte vi også et tankskip- regner med at i løpet av neste døgn vil båtene samles seg om målet.
Sender gode tanker til dere der hjemme!
Hilsen på vegne av hundevakten (Erik og Helge)
Helge