FREMDELES PORTUGAL

Osare
Fri 27 Oct 2006 07:39
Vi ligger nå i Cascais som er en liten by vest for Lisboa.
Vår tur til Madeira ble ikke som forventet og vi snudde etter to og et halvt døgn i sjøen. Vinden var oppe i 52 knop på det meste og sjøene stod i forhold til dette. Forholdene var ikke trivelige og da meldingene var at vinden fremdeles ville være sterk og rett i mot tok vi valget å gå til land i Portugal igjen.Vi er ikke alene om å ligge og vente på bedre vær. Det er en god samling norske og utenlandske båter som ligger og venter på en god værmelding. I høst har det vært mye uvær langs kysten av Spania og Portugal og det er nok mange som ligger her som ønsker at de spilte golf i stedet, det er en del som snakker om å selge båtene sine så fort som mulig. Jeg tror nok det endrer seg så snart været blir bedre.
Uværet har ført til at vi har fått prøvet båt og mannskap under tøffe forhold og heldigvis fungerer alt. Vi har ikke hatt problemer og det gir en god følelse av trygghet. Det er lite sannsynlig at vi møter slike forhold igjen med det første.

Elin og Christian kom på besøk til oss på Mandag og blir en ukes tid. Etter et par dager med regn er det nå bra igjen og sannsynligvis blir det strandtur og bading i dag.

Vår plan er å dra til Madeira så snart gjestene har returnert til Norge. Etter noen dager på Madeira vil vi sannsynligvis dra til Lanzarote før vi drar til Las Palmas ca 15 November.
Vi hadde regnet med et lengre opphold i Las Palmas for å gjøre båten klar for overfarten til karibien, men alt er klart ombord så vi reduserer oppholdet i Las Palmas så mye som mulig.

Vi har fremdeles ikke funnet den perfekte Creme Brule som her heter creme catalana og har nå gått over til sjokolade mousse som et godt alternativ.




osare