49:27.602N 02:31.758W Saint Peter Port, Guernsey

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Thu 12 Jul 2012 21:18

Det ble ankomst her i går kl 14:00, som er litt før flo.

 

Grei seilas, ca 180 nm utseilt. Kryss i starten, deretter slør fra Pointe du Raz. Så fikk vi vinden på nesen ved Pointe de Saint-Mathieu og måtte gå for motor opp sundet innenfor Ile d’Ouessant, heldigvis i medstrøm (i samsvar med den omhyggelige planen) på opp til 3 kn. Deretter stort sett rom slør gjennom natten. Guernsey dukket opp på horisonten på formiddagen. Beleilig nok noen råser på 15 – 17 m/s ved innløpet til havnen, og noen kraftige vindkuler også akkurat idet vi skulle legge til.

 

Det ble en veldig god middag på restaurant Mora (oppkalt etter skipet til Vilhelm erobreren – en kar som er sentral for historien og den rimelig snodige konstitusjonelle stillingen til disse små holmene her i kanalen – de som er nysgjerrige får gjøre et nettsøk).

 

I natt og i dag har det regnet. Nå er det ikke lenger en liten skur, slik som vi har opplevd lengre sør, men stadig, tilnærmet Bergensk, nedbør. Litt lenger nord nå (Holland for eksempel), så kommer vi tid de strøk der fenomenet ”opplett” er å observere. Det er vel egentlig ikke noe vi ser frem til.