SV: 55:40.503N 5:43.925W Ardminish Bay, Isle og Gigha (den sørligste av Hebridene)

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Thu 21 Jul 2011 20:24

Tidlig start for å gå i medstrøm SW mot Mull of Kintyre. Av strøkartene ser vi at vi kan nå Gigha på 5 -6 timer med strømmen i ryggen hele veien. Lite vind, så vi går for motor i finværet (dog med noen lette regnbyger).

Nybakte rundstykker til lunch!

Ankommer Ardminish Bay 15:00 og gjør klar for å ankre på 4m. Idet vi gjør klar ankeret ser vi at en bøye blir ledig og fortøyer i den i stedet. Ca 15 andre båter i bøyer og for anker. Vi pumpet opp gummibåten og rodde i land. Noen telt på gresset ved bryggen. Liten spasertur, og besøk i butikken. Kirke, barneskole og pub. Gigha er en liten øy og samfunnet kan minne litt om Espevær.

Plukker fra hverandre, smører og monterer igjen genoavinsjene. På bb vinsj hadde koblingen mellom hydraulikk-driften og manuell drift låst seg, så den hadde gått svært tungt. Bedre nå. Har fikset dette før, men det låste seg altså igjen. Tror ikke at dagens reparasjon heller er en varig løsning.

På IKT-fronten er vi ikke helt oppe og går, og derfor kommer oppdateringene av bloggen litt stykkevis. Trenger en stabil nettoppkobling for å laste drivere og feilsøke. Verken det skotske høylandet eller Hebridene er optimalt for dette. Vi har også fokus på å holde litt tempo sørover mot og over Biscaya, og IKT får vente litt.

Vi tar sikte på å runde Mull of Kintyre i morgen. Med en tidlig start skal vi ha strømmen i ryggen.