41:41.549N 008:49.368W Viana do Castelo

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Fri 18 May 2012 11:34

Motorseilas i lett (stort sett 2 – 5 m/s) og variabel W og NW vind og lite sjø (ca 2 m dønning fra NW, men lite bølger på toppen av dønningene) nordover langs Portugal-kysten i forgårs og i går. Veldig mye fiskebruk i sjøen. Vanskelig å se dem, spesielt om natten, og et par flaggbøyer så vi lyset fra lanternene idet de passerte bare få meter fra båten. Fortøyd her i Viana do Castelo i går 20:15.

 

 

Kjølingen fungerte greit. Instrumentene også, med unntak av at AISen var ustabil. Trolig pga at feilsøket på instrumentene har medført at en av kablene til AISen har dårlig kontakt. Den slo seg ut tre ganger, men kom igjen etter at den var slått av og på igjen. Blir sikkert ikke lett å finne ut hvorfor den sviktet.

 

 

17-mai-feiring i går ved noe spe allsang (i praksis Britt) W av Porto og Povoa de Varzim. Et forslag om å ta frem trompeter og avspille ”Promotion” ble dessverre nedstemt (med begrunnelse at dersom vi åpnet skapdøren for å ta ut trompetene, ville innholdet i skapet rase ut (det rullet troll alt litt)), men vi bevilget oss en is (på land) etter middag (om bord).

 

 

Viana do Castelo er fortsatt like trivelig som vi husker den fra forrige besøk, i september 2011.