27:46.901N 15:42.641W Puerto Rico, Gran Canaria

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Sat 18 Feb 2012 22:24

På fredag seilte vi fra Las Palmas til Puerto Rico. Avgang 09:15, grei seilas i medvind, 36nm, ankomst 15:25. Her har vi fått besøk fra Oslo, og badet og prøvd oss på seilbrettene både på fredagskvelden og i dag, på lørdag. Fortsatt er vi ganske ustøe, men det er fremgang.

 

I kveld har vi spist på en veldig turist-preget restaurant ved stranden. Mange av de andre kundene snakket norsk eller andre skandinaviske språk. Det var også ”live” flamenco-dans. Det var dessverre ingen stor kulturell opplevelse. Slik er det vel gjerne når det ikke kan forventes mye ”repeat business”.

 

Både strandlivet – her er det nemlig fullt av folk på stranden – og restaurant-opplevelsen er ganske annerledes enn det vi har sett av Kanariøyene i det siste, og satt stor pris på. Det er likevel fint med noen flere plussgrader og badeføre, nå uten våt- eller tørrdrakter, og hyggelig selskap.

 

Vi tenker å seile til Las Galletas, Tenerife, med gjestene våre i morgen. Det er ca 50 nm. I følge en ambisiøs plan om avgang i 9-tiden bør vi være fremme før det blir mørkt.

 

Vi har lastet seilbrettene om bord igjen. Det er ganske kult, synes vi (noen av oss i hvert fall) med brettene surret ved rekken. Vi føler oss straks mer i slekt med de hippe og kule surferne og kiterne, og distanserer oss samtidig fra gruppen av pensjonister på seiltur, som enkelte tidligere, grovt feilaktig, har antatt at vi tilhører. Feilen må åpenbart skyldes båttypen.

 

Vi hilser til våre utallige, trofaste lesere, og lover at fortsettelse følger.

 

Skrevet av Ørjan, denne gangen.