Fortsatt i Las Palmas de Gran Canaria

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Tue 14 Feb 2012 20:14

Vi er fortsatt i Las Palmas de Gran Canaria. I helgen som var leide vi en bil (det gjør vi på hver øy/land), bare for å få oversikt over øyen.

 

På fredag (første leiebil dag) tok vi oss en tur rundt øyen. Vi tok ut bilen om ettermiddagen, så vi hadde ikke så mye tid til å se oss rundt før det ble mørkt. Vi kjørte forbi Maspalomas, Arguineguin, Puerto Rico og Puerto Mogan. Vi gikk ned i Puerto Mogan og så oss litt rundt og fant ut at det var et greit sted å være, men bare for en uke eller to. Vi kjørte tilbake til Puerto Rico, men både Puerto Mogan og Puerto Rico er nesten bare for turister.

 

På lørdag (andre leiebil dag) kjørte vi ned til Pozo Izquierda. Den lille byen er kjent for sin vindsurfe/kite(viderekommere) strand (egentlig ikke verdens beste for ikke vindsurfe/kite). Vi dro dit fordi det er mange proffe vindsurfere der. Så vi tenkte at hvis vi først skulle kjøpe ett eller flere brett, var dette stedet. Vi var innom et par butikker der de enten ikke kunne snakke engelsk eller det var bare kø. Men til slutt fant vi en passende butikk.

 

Vi diskuterte først hvilke brett det var lurt for noen nybegynnere å ha, og seinere hvilke seil og alt det der. Til slutt hadde vi to brett, to seil, to master, to bommer, to ditt, og to datt. Vi hadde ikke plass til å ta med oss alt da. Så da skulle de kjøre det til Puerto Deportivo (stedet hvor båten er) i Las Palmas på mandag.

 

Seinere på dagen kjøpte vi mat og sånt.

 

På søndagen (tredje og siste leiebil dag) tok vi oss en tur opp til en liten by som heter Fontanales. Noen bilder fra turen dit:

m_IMAG0583

På vei oppover mot fjellene. Tilbakeblikk mot kysten.

 

m_IMAG0582

Prøver de å skremme oss? Litt senere var det faktisk noen dråper på frontruten.

 

Det viste seg at det ikke bare var vi som hadde tenkt oss opp i de 10 gradene for å spise supergod lunsj. Omtrent 30 spanjoler og spanjøser var der oppe. Men lunsjen var jo tross alt megagod!

 

m_DSC00695

Kirketårnet i Fontanales.

 

m_DSC00699

Fra lunchrestauranten. Nesten alpint.

 

m_DSC00698

Kanskje verdens styggeste lysekroner (de hadde mange av disse). Hjorteføtter og hjorteører?

 

Men vi måtte dra ned igjen til Las Palmas med en gang igjen fordi bilen skulle leveres inn klokken 17.

 

I går og i dag (mandag og tirsdag) har vi fått et kurs i vindseiling fra kapteinen på den tyske båten Seewind. Til slutt greide både Ørjan, Idunn og Tiril å seile litt.

m_DSC00717

m_DSC00724

m_DSC00726

 

I går dro vi også på spasertur og spiste middag sammen med Phillip, Harriet og Simeon fra Seewind. Da så vi dette sandslottet.

 

m_IMAG0587

Flott, og stort (mer enn 2 m høyt) sandslott.

 

Og så til slutt noen bilder som endelig er kommet ut av kameraene.

 

m_4-BD15F376-634699-800

Ørjan mekker – eller funderer på hva som burde mekkes på.

 

m_DSC00694

På toppen av Teide. 3718m over havet. Røyk og damp kommer ut av fjellet.

 

m_IMAG0576

Vi seiler ut fra Santa Cruz de Tenerife. Konserthuset midt i bildet.

 

m_DSC00686

Vi seiler fra Santa Cruz de Tenerife mot Las Palmas de Gran Canaria. Teide rager høyt over skyene.

 

Hilsen Idunn og TirilJ!