40:08.839N 08:51.579W Figueira da Foz

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Sat 10 Sep 2011 23:03

Motor og motorseilt ca 30 nm. Et overveldende byråkrati ved registrering i marinaen og hos … politiet! Tre karer på kontoret hos havnepolitiet som så ut til ikke å ha gjort annet i dag enn å vente på oss. De var kjempehyggelige, og tok seg tid til å søke på internett etter AIS-sporet vårt (som de fant tilbake til Falmouth), mens alle mer eller mindre relevante data om båt og mannskap ble behørig registrert på dertil egnede skjema med blåpapir og kopier i forskjellige pastellfarger, hvorav vi mottok et blekgult eksemplar til arkivering om bord.

I utgangspunktet litt overraskende at politiet har kapasitet til å utstede kode til porten til marinaen, men etter seansen på kontoret hos havnepolitiet kan vi forstå at dette kan være et hensiktsmessig sysselsettingstiltak. Interessant, også, at porten låses opp ved å ringe fra vår mobiltelefon. Det oppleves som et betydelig teknologispenn fra blåpapir og bleke pastellkopier.

Innregistreringen tok sin tid, og vi rakk så vidt en kikk på stranden (og et lite fotbad for Idunn og Ørjan) før middag om bord, og så var det leggetid for små og store.