50:09.146N 05:03.691W Pendennis Marina, Falmouth

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Fri 12 Aug 2011 21:56

En stund siden forrige oppdatering. Vi gikk inn til Falmouth 30/7 etter at autopiloten gav seg på vei over Bristol Channel. Så snart vi var inne begynte vi innsatsen for å reparere autopiloten. Vi mente at feilen lå i hydraulikken, og fikk anbefalt Duchy Hydraulics, et firma i nabobyen Penryn, som skulle gjøre arbeid på nabobåten. De kom om bord på mandag (1/8) og mente feilen lå i pumpemotoren. Ny pumpemotor ble bestilt fra Holland. Motoren kom på tirsdag 9/8 etter at budfirmaet hadde tatt den på sightseeing, blant annet i Birmingham, men feilen var der fortsatt, og det var også feil motor som var levert (men vi kunne bruke den til test). Den gamle motoren virket likevel litt sliten, og vi har sendt den til renovering hos et lokalt firma. Vi har tatt ut pumpehuset for test hos Duchy, og det viser seg at det ikke fungerer. Det gir noenlunde rimelig trykk ene veien, men ikke den andre. Ny svindyr pumpe er bestilt i dag, og lovet levert på tirsdag 16/8.

Vi er altså fortsatt i Falmouth og venter på deler til autopiloten. Begynner å bli ganske godt kjent med geografien i nærområdet, og flere av de innfødte spør ”Are you still here?” Mange av de andre i og omkring marinaen vet etter hvert at det er autopiloten som holder oss igjen her.

Vi har benyttet tiden til litt arbeid, litt vedlikehold på båten og noen turer i nærområdet. På søndag og natt til mandag var Ørjan på seiltur med sørafrikanske Prodigy. Prodigy og mannskapet om bord, Garreth, Goodman og Courtney skulle seile båten 150 nm til Cowes til starten på Fastnet Race. Ørjan ble med. Kjempegøy å seile fort med high-tech carbonbåt. Svingkjøl og canard. Dessverre ble Courtney syk, og Garreth bestemte at vi ikke skulle seile spinnaker for ikke å få for mye bevegelse i båten. Det dro likevel unna i 12 – 15kn.

I dag har Tiril og Idunn spilt tennis med Matthew og Rebecca, og etterpå vært og bowlet. Nå i kveld regner det, og det er meldt regn i morgen også. Kanskje blir det litt arbeid og vedlikehold i morgen også, og så kanskje en tur med tog til Truro (som er hovedstaden i Cornwall) på søndag.

Vi har også påbegynt et prosjekt med liten autopilot koblet til Windpiloten. Har skrevet epost til Peter Förthmann, som har konstruert på produserer Windpilot, og han har send noen bilder av slike installasjoner. En Raymarine ST1000 er innkjøpt i dag. Største utfordringen er å lage en brakett for montering.

Noen bilder fra Falmouth og av Prodigy (i Portsmouth) og Goodman og Garreth (Courtney fortsatt syk).

Bilder:

Ørjan om bord i Prodigy før avgang fra Falmouth

Falmouth

Falmouth

Falmouth

Falmouth

Seilmaker Patrick Selman og en raparert Genoa. Og Britt.

Falmouth

Møkkadings (autopilot som ikke virker)

Garreth og Prodigy i Gosport ved Portsmouth

Goodman og Prodigy i Gosport ved Portsmouth

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image