57:08.740N 4:40.699W 17.07.11 Fort Augustus / Loch Ness

Med Freidig på tur
Brekke / Ådland
Sun 17 Jul 2011 18:04

I går (lørdag) var det hviledag med besøk på en veldig bra pizzarestaurant og innlagt utekonsert i Inverness med Simple Minds.

I dag startet vi tidlig opp slusene fra Inverness mot Loch Ness. Ganske spesielt med beitende kyr om SB og skråning ned mot elven Ness om BB. Vi seilte rolig slør på langs av Loch Ness i et lanskap som minner litt om Hallingdal. Fort Augustus ligger helt i enden av Loch Ness, og er en del av det engelske militæranlegget fra 1700-tallet som ble bygget for å kontrollere skottene. Det er lite igjen av selve fortet, som falt etter to dagers beleiring da skottene fikk inn en fulltreffer i kruttlageret (har vi lest på en informasjonstavle ved turistinformasjonen).

Nå ligger vi fortøyd ved inngangen til slusene fra Loch Ness opp mot Loch Oich. Vi har spist medbrakte (i fryseren) kjøttkaker, og hatt sjokolademousse som Idunn håndvispet til dessert. Vi har vandret en tur i nærområdet. Fort Augustus minner litt om en pepperkakeby.

Bak oss ligger en dansk seilbåt på retur fra Karibia. I riggen henger halen til en blue marlin som de fanget i Karibia for tre måneder siden. Liten stålbåt med 7 personer om bord. En brun og barbeint danske lurte på hvor mange lugarer vi har, og mente at vi burde bytte båt. Det har begynt å regne. Knott. Dansken har tatt sko på.