Posisjonsrapport 8 juli 12:00

S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Sun 8 Jul 2007 12:24
8 juli 11:30UTC, 51.03N 01.18E

Vind fra sørvest 8 kn, bølger 0,5m, trykk, 1017mb, kurs
80gr. fart 4,5 Lettskyet. Sjøtemp er 16,0gr
Utseilt distanse fra Isle of Wight 110nm
Distanse igjen til Ijmuiden 150nm:
ETA Ijmuiden Nederland mandag 9 juli


Hei sitter å skriver bloggen på veg mot Dover. Vi seiler med Seven som ligger en time etter oss så vi har slakket litt på farten. Her er det så mye trafikk at jeg på sjekkke traffikkbildet veldig ofte. Det er f. eks 17 båter på AISen for øyeblikket, litt færre på radaren, en båt med motortrøbbel som har ankret opp og to lange slep, samt det er svømmere i vannet som skal krysse over til Frankrike, lykke til. De er tøffe synes jeg. De fleste båtene går i seperasjonsonen og vi går innenfor. Det fungerer veldig fint. På VHF en høres både den franske og engelske kystvakten kontinuerligVæret er flott. Hadde en fantastisk rød måne i natt og idag er sola fremme.

Vi forlot Isle of Wight igår kveld (lørdag). Vi hadde da vært i Cowes sammen ed Seven i 4 dager, ikke en dag for lenge. Veldig trivelig by, og ikke minst en enormt naturskjønn øy. Hele Cowes er preget av en tin, seiling. Her er det antageligvis verdens største tetthet av chandlere og maritime kes og utstyrsbutikker.Hele bybildet var preget av folk som enten skulle ut å seile regatta eller kom tilbake fra en. Vi lå på Shepards marina som var veldig OK, og som overalt vi har væt i england hadde en utrolig kjekk stab av medarbeidere. Vi leide bil og fikk dermed også sett the Needles og andre severdighete fra landsiden. Øya er på alle måter vel verd et besøk p noen dager. Det går ferge inn til Southamton hver halvtime, så vi fikkogså tatt oss en tur dit. Koselig by, grunnlagt av romerene. Deler av bymuren står fortsatt igjen, mer eller mindre vellykket integrert med moderne glass, stål og betongbygg. Vi hadde en flott dag der preget av litt kultur, shopping og til slutt en kjempemiddag på japansk retaurant

Alt vel
Fred

Iridium 00 8816 3156 3730
Call signal; LK8946
MMSI 257 660 980
Mail: dreamcatcherf {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com
Blog: http://blog.mailasail.com/dreamcatcher
Web: www.dcatcher.net