Atlanterhavsblog 9 desember 2006

S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Sat 9 Dec 2006 12:48

16.48N 50.33W

 

 

 

 

9 desember, 12:00 UTC

Posisjon: 16.48N 50.33W

 

 

 

Utseilt distanse siste døgn:  182nm

Distanse igjen til St. Lucia: 627nm

Fart siste døgn 7,7kn.

Vind fra ENE, 20, lettskyet, 3m  bølger fra øst. Lette squalls med mye, men kortvarig regn.

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Her bader vi                            Rett etter starten                På Nano må de opp i masten

 

Nå er det snart bare tre døgn igjen av overfarten. Vi er nå tre som tar vaktene, mens to er sykemeldte. Det går bra. Er jo godt inne i rutinene nå. Vi leser blker og hører på poscast på nattevaktene. I natt var vi heldige, vi så en anne3n båt. Vi var ikke sene om å kalle den opp. Det var en fransk båt på veg fra Kapp Verde til Antiguia. Vi utvekslet det vanlige angående vær, fart ankomstdatoer og stemmningen om bord, og ikke minst fiskehistorier. De slet med å få spist opp sin 20kg Dorade. Er glad at vi ikke har fått så stor fisk. Kjetil er mye bedre i dag, det er vi veldig glad for. I dag er det lørdag, så vi skal shine opp båten slik den er ren og pen til i kveld. Kanskje ser vi en film i kveld ellers blir det å sitte ute og kose seg under stjernehimmelen.

Vi har fått opp farten noe nå. Vinden har litt gunstigere retning og vi håper at vi snart får litt medstrøm også. Er spent på posisjonsrapportene i dag. Vi håper at vi fortsatt er nr. 3 blant de norske båtene, slått av Berge Viking og Christina V.