S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Sun 10 Dec 2006 12:20

16.01N 53.33W

 

 

 

10 desember, 12:00 UTC

Posisjon: 16.01N 53.33W

 

 

 

Utseilt distanse siste døgn: 179 nm

Distanse igjen til St. Lucia: 480nm

Fart siste døgn 7,5kn.

Fart siden Las Palmas 7,0kn

Vind fra ENE, 15-18, lettskyet, 3m  bølger fra øst.

 

Først, takk for mailøer og satellitt SMSer. Det er veldig koselig å få

 

Sitter og blogger på nattevakta, 1-5 om morgenen. I natt er det klar og flott stjernehimmel med en måne som stiger i øst. Stjernehimmelen er mektig her på havet og det er umulig å ikke la seg fascinere av den. Vi har kurs 256gr rett mot St. Lucia. For den interesserte kan jeg opplyse om at det er 18 gr magnetisk variation her. Litt forvirrende før en har kommet inn i det.  Men, vi er heldige, vår autopilot fungerer utmerket 24/7. Tror bare den har vært av 1 time på overfarten. Sitter og hører på gammel musikk som jeg fikk av Martin på Kapella. Jeg har valgt Pink Floyd som nattas artist.

 

Siden vi ha to syke om bord koster vi av gårde så fort vi kan. Vinden er på 15-19kn så vi klarer ikke mer en 7-7,5 i snitt når vi seiler platt lens. Bølgene hjelper til av og til og pusher oss opp i 8 kn. De er fortsatt over 3m, med noen sværinger innimellom.  Vi har dessverre enda ikke sett hval på overfarten, men den har sikkert sett oss. Vi får stadig hvalrapporter fra andre båter.

 

I morgen skal Anne Grethe lage Bakkalao, det skal bli godt. I dag har jeg begynt å montere vifter i lugaren slik at vi skal få sove i varmen. PCen til AG ga opp i dag etter at hun hadde skrevet 4 sider til hjemmesiden. Har og hatt vedlikehold av vannmaskinen i dag, så det føles egentlig som det Har vært en travel dag.

 

I morges fant Anne Grethe en stor flyvefisk i senga, ja hun er kjent for å sove ganske tungt. Den må ha flydd inn gjennom vinduet.

 

I dag fikk vi adventspresanger etter middag. Mennene fikk hver sin nisse, som omgående ble hengt opp i Cockpiten.