S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Fri 1 Dec 2006 21:31

21.06N 26.03W

 

 

 

1 desember 2006, 12:00 UTC

Posisjon: 21.18N 25.05W

Utseilt distanse siste døgn:  132nm

Fart siste døgn 5,5kn

 

Vi valgte å motorisere noe i natt siden vinden var for lett til at vi fikk seilevind. Tidlig på morgenkvisten ble genakeren rullet ut, noe som gikk utmerket bortsett fra skipperen som var litt uvøren da han skulle kutte noen strips som holdt en leider. Kutt i venstre lillefinger og langfinger var resultatet. Anne Grethe og Hans trådde rask til og fikk behandlet skaden etter alle kunstens regler. Kjetil benyttet tiden til å dra opp dagens første Dorade. Bortsett fra litt for lett vind har dagen vært fantastisk. Flyvefisk på dekk og ”stimer” av de på¨sjøen. Vi ser lite andre båter men har hatt VHF kontakt med Sea Eagle og Hvorfor Ikke. Det ble mange fikser den dagen . Hans og Kjetil er superivrige fiskere, som i tillegg tryller frem de deiligste lunsjer og middager av fiskene de fanger.

Siden det var første dag i Desember toppet vi middagen med røde servietter.

 

 

 

30. november, 12:00 UTC

Posisjon: 22.07N 22.53W

 

Vi har hatt en kjempefin dag på havet. I dag har Tovet virkelig kviknet til og vært oppe hele dagen, veldig kjekt for oss alle at hun er kvitt den verste sjøsyken. På menyen i dag har det bare vært selvfisket fisk. Dorade til middag og tunfisk til lunsj,. Hans har hatt matvakt og tryllet frem nydelige retter til oss.. Vi har klargjort alle seilene til passaten, som vi enda ikke har funnet. Vi er i så måte i godt selskap med de fleste andre båtene. Men værmeldingen er god så snart er vi i gang og setter direkte kurs for St. Lucias.

Siden vinden har vært laber i dag så benyttet vi anledningen til å bade på 4560m dyp. Det var herlig, vannet holdt 26grader, så vi trengte ikke forte oss opp i båten. I dag hadde vi også følge av delfiner . Ellers hører vi på SSBen at frukt og grønnsaker begynner å råtne på en del andre båter. Hos oss holder maten seg veldig bra foreløpig,  men det er fortsatt mange dager igjen, så vi får se.

 

I natt måtte jeg purre Kjetil for å få assistanse på dekk. Genakeren vår (det største seilet vi har) hadde løsnet fra festet i baugspydet og stod rett ut. Etter en liten times jobbing fikk vi den velberget inn og satt igjen.

 

Fred