Atlantanterhavsblogg 7 desember 2006

S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Thu 7 Dec 2006 13:14

18.23N 44.18W

 

 

 

 

7 desember, 12:00 UTC

Posisjon: 18.23N 44.18W

 

Utseilt distanse siste døgn:  187nm

Distanse igjen til St. Lucia: 991nm

Fart siste døgn 7,8kn.

Vind fra E, 20, lettskyet, 4m  bølger fra øst. Lette squalls.

 

 

Vi ruller fortsatt visere i god fart. Vi har nå mindre en 1000nm igjen, Hurra. Vi regner med å være fremme midt i neste uke. Det blir fabelaktig. Anne Grethe sitter å finregner på hvilken dag det blir, og hun er ikke spesielt pessimistisk i kalkulasjonene!

 

Det er to ting som legger en liten demper på stemningenen. Vi har to syke ombord, Tove som fortsatt er sjøsyk på 11 dagen og Kjetil som har noe feber og er pjuskete. Det andre er alle våre seilervenner som har fått problem  med båtene, som gjør at turen blir lengre og mer anstrengende enn det den kunne vært. Dumle utmerker seg her. Etter å hatt en fabelaktig seiling så svikter ting i tur og orden, genaker, forstag og sist autopiloten. Så nå må de gå med redusert fart og håndstyre frem til St. Lucia. Vi er ekstra nøye med de daglige sjekkerundene om bord for å prøve å unngå problemer. Vi ser lite fisk om dagene og på morgenen i dag var det ikke en enst6e flyvefisk om bord. Det er nå bare Hans som har viljestyrke til å gjennomføre daglig trening på akterdekket, bra Hans. I dag skal vi ha kylling til middag, gleder oss til det. Fint å ha fryse om bord. Har enda ikke gått løs på boksematen.