S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Sun 3 Dec 2006 18:35

20.23N 31.11W

 

 

 

2 desember, 12:00 UTC

Posisjon: 20.23N 31.011W

Utseilt distanse siste døgn:  164nm

Distanse igjen til St. Lucia: 1746nm

Fart siste døgn 7,8kn.

Vind fra E, 20 kn, lettskyet, 4m  bølger fra øst

 

 

I dag har vi en litt slapp dag på båten. Ikke fordi vi skeiet ut på lørdagskvelden, den forløp som en ordinær dag. Vi hadde en god og sterk curry til middag og litt sjokolade til dessert. Vi er kommet inn i en rytme der vi legger oss etter vaktplanen (4 timer om dagen og tre om natta) og ikke etter normale tider. Nei, vi er nok litt slappe fordi noen har en lett forkjølelse og så er det mye rulling som jeg og tror vi blir noe slappe av.

 

I formiddag fikk vi beskjed om at det var en ARC båt som hadde mistet masten. Det var en av de store båtene, Mustang. Vi var ca. 24 timer ifra, 200nm og tilbød vår assistanse til den koordinerende enheten. Status for øyeblikket er at det er to fartøy ved båten som assisterer med verktøy for å kutte riggen og en båt på veg som ankommer om 18 timer med diesel slik at de kan få økt distansen de kan gå for motor. Heldighvis er ingen skadet.

 

Hans oppdaget i morges at de to forseilene ikke var festet nede. Bolten i sjakkelbeslaget som holder seilene til Furlexen var skrudd seg opp. Etter mye om og men så har vi nå festet seilen til Furlexen med tau, noe som tilsynelatene ser ut til å fungere utmerket. Hva det neste blir vet vi ikke, men det ser ut som det er noe hver eneste dag.

 

I dag er jeg radiovakt for gruppe C på SSBen. Da leser jeg opp værmelding til båtene, tar posisjonene og eventuelt beskjeder som skal videreformidles. Etterpå er det uformell chatting.