Posisjonsrapport 20 juni 12:00.

S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Wed 20 Jun 2007 12:03
20 juni 2007,11:00UTC, 48.27N 07.26W

COG62 ° S 5.10 Kn 48°27.9010 N 007°26.2385 W 64 ° S 5.31 Kn 28.00 % S 144 ° 26.10 Kn S 136 ° 22.00 Kn +15.0 °C 213 ° S

Vind fra 215gr 20kn, bølger 4m, trykk, 1004mb, kurs
62gr. fart 5,7kn Overskyet Sjøtemp er 14,7gr
Utseilt distanse fra Horta 1164nm
Distanse igjen til Falmouth 137nm
ETA Falmouth torsdsg eller fredag 21juni

Ja, nå er det ca. ett døgn til vi er fremme i Falmouth og de blir herlig. De siste timene har vinden løyet, men bølgene er der fortsatt. 20-25kn vind er som stille å regne i forhold til det vi har hatt. Jeg synes vi som mannskap og båten hartaklet vind opp i storms styrke veldig bra, Vi har hatt gunstig vindretning og tatt vinden inn på styrbord halser 150gr. Vi har hatt 1/5 stor og full kryssfokk. Dette synes vi har vært en riktig seilføring. Det er noe eget når vi havner å blgetoppene ogkenner båten surfe nedover samtidig som neste bølge gjør seg klar til å dunke hekken og tvinger båten i lo. Vannet freser forbi langs ripa og av og til komer det noe skikkelige splash over ripa. Deså mye lyd i Dream Catcher, men i de kraftigste vindkulene uler det i riggen, og lyden e den samme som vi hører i radioteateret når de skal formidle uvær. Bølgene har nk til tider vært godt over 5 m, men også de fra guntig retning. Ellers har detvært impnerede og bservere sjuglene som flyr omkring på havet i en sterke vinden, eller at de rett og slett kuler den med å sette eg på havet å svømme litt, akkurat som ingenting. I natt så vi en fikebåtet som hadde brkute, lers er det tankbåter vi ser mest av. Vi har AIS ombord slik at vi får frem båtnavn, type frartøy og navigasjonsdata. Ellers er alle blitt enda flinkere til å plottte (bter ogreegnbyger) med radar og stille den inn under de varierende værforholdene. Vi harhatt cockpitteltet oppe i kulingperioden, og att det tørt og lunt. Har på varemn i båten også slik at det er tørt og lunt nede i båten. Vi har også fått dusjet så nå er vi klare til å gå iland i England. Maten har værtnoe enklere enn den pleier de siste dagene, men pizza, nudler og supper er også bra.
Ellers r vi fotsatt veldig got fornøyd med Mats, værruteren vår. Han har 1 og av og til 2 ganger oppdatert oss på forventet værsituasjon og anbefalt kurs vi skal holde.

Vi kommer som sagt til Falmouth i morgen tidlig og må gå inn til Marinaen på høyvann +- 3timer. Det er høyvann 10:00UTC. Bjørn, vårt fabelaktig mannskap mønstrer av i Falmouth. Han har vært med som mannskap, eller gast sm danskene sier, sden Bermuda. Det har på alle måter vært en fornøyelse å ha Bjørn ombrd, både med hensyn tl hans erfaring og bidrag i forbindelse med seilingen, men ikke minst også sosialt. Det kommer tilå merkes når han mønstrerav og Anne Grethe og jeg er alene ombord. Men Bjørn reiser hjem til kone elen ska Anne Grethe og jeg ut til kysten av Cornwall og besøke noen seilevenner, Pippa og Andrew, som har leid seg hus der en uke. Vi skal feire Pippas fødselsdag og surfe. Etter det er planen noe usikre, men jeg tror det blir en tur inn kanalene til Amsterdam.

Eller er nesten hele den norske karibien flåten på veg mot nordeuropa nå. De sørligste forlot Azorene på tirsdag (ønsker dere en flott seilas), mens noen allerede har fått landkjenning (HarryZ og Christina V). Dumle er på veg til Island (torsdag?) og er den nordligste norske båten jeg kjenner til (fryser dere). Ønsker dere alle en fortsatt fin seilas og glede oss til å treffe dere igjen.

Seilerhilsen fra
Fred


Iridium 00 8816 3156 3730
Call signal; LK8946
MMSI 257 660 980
Mail: dreamcatcherf {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com
Blog: http://blog.mailasail.com/dreamcatcher
Web: www.dcatcher.net