S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Mon 27 Nov 2006 20:56
26.25N 16.52W

Dream Catcher 27.11.06

I går gikk starten for ARC. Det var på tide. Nå hadde vi bunkret mat og fikset på båten til den store gullmedaljen, og det var absolutt på tide å reise ut på havet igjen.

Det var en flott dag med fint vær. Det var veldig mange som hadde stilt opp på moloen får å se alle de 250 båtene forlate Las Palmas med kurs for St. Lucia. Det var et flott syn med alle båtene og den halvnervøse stemningen som alltid rår før en lang seilas. Værmeldingen var god, bortsett fra bølgene da, 5-6 m er ikke akkurat det vi hadde håpet på. Vi tok det rolig i starten for å unngå situasjoner, Det var litt pressing og knuffing den første tiden, et par båter kolliderte og gikk tilbake for sjekk og våre gode venner på Nano fikk spjæret spinnakeren sin etter å ha blitt presset.Vi satte kursen mot 22N22W så snart vi hadde passert Gran Kanari. Det ble en flott natt med nymånen som vegviser. Det var mange båpter i nærheten, og det var litt rart å tenke at om noen dager så er det bare tilfeldighetene som avgjør om vi ser andre båter.Det tar alltid litt tid å komme i rytmen om bord når vi er på havet, men nå begynner vi å komme inn i rytmen. Seilføringen vår er to forseil på forstaget, storseilet bruker vi ikke. Vi seiler platt lens og holder etter hvert rundt 7,5kn

Vi prater med de andre bå\tene på VHFen. Noen klarer vi ikke få kontakt med lenger for de er for langt unna. Heldigvis har vi SSB radio. Med den håper vi å kunne ha kontakt med andre båter hele turen. Det er også et eget ARC nett hver dag hvor vi melder in posisjon, får værmelding og chatter.

Pliktene kaller, skal komme tilbake med bilder og mer info etter hvert.