Atlanterhavsblogg 8 desember 2006

S/Y Dream Catcher
Fred Skaarland & Anne Grethe Naess
Fri 8 Dec 2006 12:42

17.36N 4729W

 

 

 

 

8 desember, 12:00 UTC

Posisjon: 17.36N 4729W

 

 

Utseilt distanse siste døgn:  187nm

Distanse igjen til St. Lucia: 774nm

Fart siste døgn 7,8kn.

Vind fra E, 20, lettskyet, 4m  bølger fra øst. Lette squalls.

 

Bare vel fire dager igjen, gjett om vi gleder oss. Det er fortsatt god seilevind så vi er fornøyd med farten. Verken ser eller hører noe fra andre båter n på VHFen, men av posisjonsrapportene vi får ser vi at det er båter ikke så langt i fra oss. I dag er det vaskedag om bord, både utvendig og innvendig. Vi skal ha breiflabb til middag, som Hans skal lage. Gleder oss til den. Vi har vurdert om vi skal gå lenger sør, noe som innebærer endring av seilføring, men vi utsetter det enda ett døgn, har fortsatt et lite håp om at vinden skal dreie til ENE. Båtens klokke er UTC/GMT, dvs 4 timer før St. Lucia. Vi burde ha endret rytmen om bord til St. Lucia tid, men tviler på om vi kommer til å gjøre det. Vi snur vel opp ned på døgnet uansett når vi kommer frem. Når vi kommer frem står Michael og Tora og venter på oss, vi gleder oss veldig til å se de igjen. Mht matreservene og vannreservene så ligger vi jysla godt an. Vi kunne nok reist tilbake til Las Palmas uten å måtte bunkre noen ting som helst! Vannmaskinen fungerer utmerket så vi har nok vann til både drikke, vasking og dusjing. Det går mye strøm om bord så generatoren går minst en gang i døgnet.