Fiske stopp opphevet

Sy Abim
Aud and Bjorn Inge Molvaer / Bjorn Inge Molvaer
Fri 5 Dec 2008 12:21

16:20.00N 35:10.00W

Fredag kl 12.00. Har lagt om kursen noe nordover for å komme nærmere lavtrykket. Vi fikk en god del vind i natt og den har spaknet noe i dag. Det er kommer av og til noen kraftige vindrosser sammen med kraftig regn det kalles ”squalls”. Vi var i utkanten av en slik byge i natt og da doblet nesten vindstyrken seg. Vi kan se slike squalls på radaren om natten slik at vi kan redusere seilføringen før vinden øker.

Vi seiler nå ”butterfly” med genoaen på babord og storseilet på styrbord og vinden inn i 180º. Vinden blåser nå ca12 knop, og vi gjør nå ca 6,5 knop SOG. Sol i dag og temperaturen er 27C, det er faktisk varmere i vannet i dag. Vanntemperaturen er 27,2C. Lufttrykket er fortsatt stabilt på 1025 bar. Totalt utseilt distanse 2701, og utseilt distanse siste 24 timer var 105nm.

Etter kraftig påtrykk fra kombattantene har juryformann igjen åpnet fiske, ettersom all fisk var videreforedlet i en eller annen form. Det ble landet 3 fisker i går (Lars 1 og Bjørn Inge 2).

Stillingen kl 12 UTC er:

Lars:                 22,3kg fisk

Bjørn Inge:          7,3kg fisk

Her skifter bilde raskt.

 

Mvh

ABIM