Diskusjon rundt fiskemetoder

Sy Abim
Aud and Bjorn Inge Molvaer / Bjorn Inge Molvaer
Mon 1 Dec 2008 13:12

19:02.00N 27:22.00W

Mandag kl 12.00. Vinden er nå ca 10 knop, og vi gjør nå ca 5 knop SOG. Sol i dag og temperaturen er behagelige 26C Vanntemperaturen er nå 25,3C. Barometeret viser 1026 bar. Totalt utseilt distanse 2267, og utseilt distanse siste 24 timer var 101 nm.

Bjørn Inge og Lars fikk napp samtidig i går, men bare Bjørn Inge klarte å lande sin Durado. Bjørn Inge øker dermed sin ledelse.

Slik er stillingen mandag kl 12.00:

Bjørn Inge:        5 kg fisk

Lars:                 2,8 kg fisk

Lars har bemerket overfor juryen at Bjørn Inge hadde rykket (dvs den hadde ikke selv tatt agnet, men blitt huket av sluken) fisken og følgelig er den ikke fanget på ”normal” måte.

Han har også reist spørsmål ved juryens habilitet ettersom juryens formann og eneste jurymedlem (Aud) har for nære relasjoner til konkurrenten, og han mener at en ny jury bør oppnevnes. I det minste mener han at det bør oppnevnes en uavhengig hurtigarbeidende kommisjon som er bredt sammensatt av uavhengige personer uten geografisk tilknytning til de respektive konkurrenters fødested / bosted.

Kapteinen har i første omgang blankt avvist kravet, men vil vurdere en juridisk betenkning av saken ettersom den ene konkurrenten føler seg så urettmessig behandlet.

Spørsmålet vil bli oversendt en kvalifisert jurist med adekvat bakgrunn for en betenkning, før kapteinen vil avsi endelig forordning i sakens anliggende.

Seriøse innspill kan eventuelt sendes til abim(at)mailasail.com Kapteinen forbeholder seg retten til å slette upassende innspill

Mvh

ABIM