Stor fisk

Sy Abim
Aud and Bjorn Inge Molvaer / Bjorn Inge Molvaer
Fri 12 Dec 2008 13:28

16:18.00N 49:39.00W

Fredag kl 12.00. Stort sett samme vindforhold som i går, noe som gjør at vi har seilt fint også dette døgnet.

Noen regnbyger med kraftig vind på morgenen. Nå blåser det ca13 - 16 knop, og vi gjør rundt 6 knop. Vi har siste døgn styrt litt en litt nordlig kurs, for å dra mest mulig nytte av vinden som er kraftigere lenger nord. Nå har vi dreid mer vest og styrer 287º.

Sol, skyer og litt regn, temperaturen i luften er 27C.

Lufttrykket som i går 1023 bar.

Vanntemperaturen er 27,4C.

Totalt utseilt distanse 3438nm, og utseilt distanse siste 24 timer etter loggen er 119nm. Vi har nå under 665nm igjen til mål.

I går landet kapteinen en meget pen Dorado på hele 10,2 kg.

Stillingen kl 12 UTC er:

Lars:                 37,9kg fisk

Bjørn Inge:        22,5kg fisk

Juryformannen har nå innført et kvotesystem som virker slik at det er bare en som får fiske av gangen. Nå når Bjørn Inge har fått fisk er det Lars sin tur å fiske helt til han får fisk og så er det Bjørn Inge sin tur igjen.

Vi har fortsatt noe plass i fryseren så vi får fiske litt til, men vi har fått en ny utfordring – det er slutt på gassen. Dette skjedde mens Lars kokkelerte sin livs beste fiskesuppe. Den ble aldri ferdig, og den ble den ofret til Kong Neptun. Lars mener det er dette offeret som førte til at kapteinen fikk den meget store Doradoen. På det grunnlaget krevde han at deler av fangsten skulle godskrives han. Juryformannen har så langt avvist dette, og kapteinen er meget fornøyd med utviklingen i konkurransen siste døgn..

Det er nå litt stusselig om bord ettersom vi ikke får laget varm mat. Heldigvis har vi kaffetrakter som går på 12V slik at vi kan lage kaffe, te, nudler og suppe.

Vi brukte deler av gårsdagen på å forsøke å koble til en liten gassflaske vi hadde om bord, men det misslyktes.

Heldigvis er det ikke så mange dager igjen før vi er fremme.

Ferskt brød lager vi med brødbakemaskinen som går på 220V  

 

 

Mvh

ABIM

,