Sånn går no dagan....

Thea
Sun 1 Jun 2008 14:34

”46:11.13N 34:38.92W”

 

Søndag 1 juni 2008 kl 14.00 UTC - Dag 12

 

Posisjon: 46:11.13N 34:38.92W

Utseilt distanse siste døgn:   118 nm (kun 13 timer)

Utseilt distanse totalt:     1835 nm
Distanse til Falmouth:   1205  nm

Motortimer siste døgn: 2 timer

Vindstyrke:  10-25 knop

Vindretning: V-NV

Fart: 0-11knop

Kurs: 72

Vær: Strålende sol og pent vær

Bølger: 3-4 m

Middag: Moussakka med Kylling a la Marthe

Stemning om bord: Meget god.

Vanntemperatur: 14.8

 

Dagen i Thea starter med vaktskifte klokka 08:00. Da er det slutt på natta. Tidsregningen er forøvrig amerikansk tid (UTC - 4t) Sola går tidligere og tidligere ned og står tidligere og tidligere opp.

 

Vaktlagene er Endre og Mathias og Truls og Christian.

 

Formiddagsvakta

08-12 går med til kaffe, frokost og reparasjoner dersom det er nødvendig. Hvis ikke noe må fixes er dette tiden for frivakta til å sove og samle krefter. Bloggen skrives hvis ikke noe viktigere står på. Vi bestiller også grib filer (værmelding) for de kommende dagene fra mailasail. Disse blir automatisk sendt ut til oss på båten.

 

Ettermiddagsvakta

12-16 Nå er det lunch, litt lesing og prat.

 

Kveldsvakta

16-20 går gjennom værmeldinger planlegger natta (mørkt klokka 1900) setter seil som passer det aktuelle værmelding. Spiser middag.

 

Nattevakta (mørkehelvetet)

20-24 Hvis det ikke er måne eller stjerner er dette helt svart om en sekk. Alt er vanskelig å se og gjøre. Som regel blåser det opp litt på dene tiden. Har vi ikke gjort det før må vi reve nå. Å styre under sånne forhold når det blåser opp er som å kjøre dataspill. Øya må limes fast til vindindikatoren. Ser vi på noe annet får vi en jibb eller noe...

 

Soloppgang

00-04 Sola står opp. Alle er lettet over at enda en natt er over. Dagens første kaffe fortæres. Nå er det lett å seile, vi kan sette mer seil og seile litt mer aggresivt. Frivakta sover.

 

Tidlig morgenvakta

04-08 Fokus på kurs og fart for å komme fortest mulig fram. Vi har strategien klar for å møte og utnytte rådende vindforhold til vår fordel. Hygiene settes i fokus, det vaskes litt her og der slik at vi har rene kopper og rene kropper hvis vi får besøk. Frivakta sover.

 

Vi har foreløpig ikke sett en eneste hval, men det er masse fugl her.

 

Another day in paradise. All major faults have been fixed. An improvised device for coffee making have been set up due to a fatal stumble in the cocpit. The former coffee maker was one of those fragile glass things....

Still not a Whale in sight. Maybe they just appear in fairy tales? We spot a lot of birds though.