Martinique - et lite stykke Europa..

Thea
Sat 2 Feb 2008 15:57

"14.26.07N 60.54.00W

 

Etter ca. 120 nautiske mil, og tre stoppesteder fra Tobago Cays, er vi ankommet ”Le Marin” på Martinique. Det er en lang vei inn mellom mange staker og bøyer.. Telefonen ringer da vi nærmer oss marinaen.. ”Hello.. – er det dere som kommer inn nå?? – Å da ser vi dere!!!” Vi ser etter de på land – og der står E & G og vifter med store armer, ”hello – hello…” Å det var rart – å se dem stå på land og vinke.. Å det var deilig å se venner fra Fredrikstad igjen, såååå lenge siden da.. Plutselig, var de her..;)

 

 

”Le Marin” er en gedigen marina med 600 bryggeplasser, + at det er ca. 300 båter som ligger på svai utenfor. Det er en god marina for syd, øst og nordavind.

Gud, - så deilig det var og få en natt i havn – det er nå 36 dager siden vi var i Rodney Bay og lå i havn. Siden den gang har vi ligget på svai i all slags vær, det verste var Tobago Cays i 17 sek/m, men med 2 anker så sitter Thea godt fast i Karibisk bunn.. Vi begynner nå å få god erfaring med å kaste anker og føle oss trygge på det..

 

Første måltid i Martinique, var det frem med brunosten og Norwegian..

"Norwgia er osten jeg vil ha, en drøm uten ost er et mareritt, NORWEGIA...!!!!"

Endelig er osten til ungene på bordet igjen...Tusen takk, Elisabeth og Geir..:)

 

 

Endelig fant vi en fin hengekøye i en av de store båtbutikkene her, ungene var raske med å få hengt de opp. Marthe hadde blitt kastet ut av rommet til Tobias, så hun var glad for innkjøpet og tilbringte da natten i en hengene køye..:) Jentene våknet tidlig neste morgen, nesten like blide..:)

 

 

Etter en deilig middag i Thea, - var det nå min tur til å miste en fylling i tanna. Æsj, det var ekkelt - men gudskjelov var vi på denne siviliserte øya, slik at det å få reparert dette ikke var noe "big deal". Truls og jeg drar inn på land for å ordne tannlege og leiebil. Ungene var storfornøyd de hadde fått nye lærere..

Jo, da tannlege var i boks etter å ha snakket med 3 damer, -  hun skyndet seg å si - "kom klokken 16.00 i dag".. Jippi!! :) Nesten ingen snakker engelsk her, de er franske!!! Sånn er det bare..

Jeg kom og jobben ble gjort helt utmerket, det var deilig. For den nette sum av kr.: 480,- En time i stolen og hvit fylling, - jeg var kjempe fornøyd.

 

Vi hadde fått 1 dag gratis leiebil i premie på ARC. Vi finner AVIS kontoret og viser frem gavekortet og spør pent om vi kan få en 7 seter dagen etter??!! Ja - da, kvarter senere var alt på stell og behøvde ikke å betale ei krone.. Supert!!

Klokken 10.00 neste morgen var vi klare for og utforske øya, som er ca. 7 mil lang og 4 mil bred.

Dette er en helt annen øy enn hva vi var vant til på de øyene lengere syd.. Her har de ALT, det var deilig å kunne gå inn i en mat butikk som de hadde mer en 5 ting å by på, - man blir jo helt underernært på deilig pålegg, tilbehør og litt annet kjøtt enn kylling!!!

 

Vi setter kursen mor Fort-de-France og tar til venstre for å kjøre langs øst kysten oppover mot Nord og det høyeste fjellet på øya som heter PELE, - 1400 m.o.h

Vi finner først et sted og spise, - så kulinarisk som Mc.Donalds, - hjemme er vi ikke særlig glad i denne maten, men fy søren så godt det smakte her nede..he he - et herlig måltid var fortært og turen går videre..:)

 

Stranden Tartan var visst en perle, men vi var ikke helt enig i den saken - men et bad ble det og det var godt å legge kroppen i bløt. Vi utforsker resten av Caravelle øya og vi finner paradiset for surfere.. Dette var verdt et besøk, - sand stranden var helt svart..

 

 

 

Vi er igjen klare for å kjøre litt, det er nå allerede gått mange timer ut på dagen så, her er det bare og kjøre på..

Veiene er smale og svingete, og rundt hver sving følger et stort stup ned og Atlanterhavet som speiler seg mot øst..

På veien ser vi banan plantasjer og sukker plantasjer som strekker seg flere kilometer rundt på øya. Dette er øyas viktigste produksjon sammen med romproduksjon og turisme. Martinique kan skryte av at keiser Napoleon giftet seg med sin Josephine Beauharnais i 1796. Hun var datter av en plantasje-eier på øya.

 

 

Det er visst ikke bare Kråkerøy som har fått navnet "blomsterøya" eller på fransk "Madinina", - det er Martinique også. Øya er kjent for sitt enorme variasjon av blomster. Det sies at det er identifisert ca. 2800 ulike arter på øya.  Så er jo også denne øya fantastisk frodig, den er den jungelen med grønne planter som slynger seg i alle retninger..

Ai-ai-ai-aaaaa..:) 

 

 

Vi velger og ta veien over fjellet og ut mot vestkysten mot St.Pierre.

Denne byen blir kaldt lille Paris på grunn av sin skjønnhet.

I 1902 ble alt ødelagt på få minutter etter at vulkanen Montagne Pelee hadde et utbrudd.

Man antar at minst 30 000 mennesker mistet livet pga gasser og glødende steiner og aske som regnet ned. Bare en person overlevde, - han satt i fyllearresten og ble reddet takket være de tjukke veggene i huset som dere ser på bildet.. Tenker han våknet opp med fylle angst, - når han plutselig var alene på øya..

 

 

Vi kjører vestkysten mot Fort- de - France. Kors ser vi overalt på øya..

Vi blir ikke særlig imponert over hovedstaden, men helt greit og mange nok butikker til å få handlet litt..

 

 

Kveldsturen ble kort på stranden, - for her var det 1000 landkrabber + Geir og Elisabeth..:)

 

 

Jentene med sand mellom tærne..

 

 

Her har vi nok en dag på stranden...:) Ungene i en gedigen bølge som bryter på stranden..